Parcarea de 700 de locuri din Tineretului – Secerei NU se mai face – Tribunalul a suspendat a doua oara Hotararea consiliului local

Tineretului - Secerei

Nici noua nu ne era dor de subiectul parcarii din Tineretului – Secerei. Pe cuvant. Am scris de atat de multe ori despre razboiul dintre ecologisti si administratia locala incat am prefera ca pana la urma o instanta de judecata sa decida ca trebuie sa se faca acolo un …delfinariu, un sanatoriu pentru consilierii care cedeaza nervos, ori o gradinita pentru ecologisti, sau orice altceva ce n-are legatura nici cu interesele fanaticilor verzi si nici cu cele ale politicienilor ipocriti si mincinosi. Pana una alta, stirea de astazi este ca Tribunalul Bucuresti a dispus, din nou, suspendarea Hotararii de Consiliu care prevedea construirea parcarii de 700 de locuri.

Informatia privind decizia Tribunalului Bucuresti de a suspenda lucrarile la parcarea din Tineretului – Secerei vine de la cei mai infocati mai virulenti aparatori ai ierbii din sectorul 4 (si nu numai) – Fundatia Eco-Civica, prin presedintele Dan Trifu, care a mai dat peste cap planurile, bune sau rele, ale administratiei locale. Omul vrea iarba si se bate pentru ea prin toate tribunalele.

Asa si acum:

După ce Salvați Bucureștiul și Fundația ECO-CIVICA au anulat prima HCLS4, la prima instanță, la 3 (trei) zile de la pronunțarea instanței sinistrul Consiliu a emis-o pe cea de-a doua, similară cu prima“, se arata intr-o postare de pe pagina de facebook a Fundatiei Eco-Civica.

Iata si decizia Tribunalului Bucuresti:

Ca de obicei, parerile taman impartite. In timp ce Eco-Civica sustine ca a salvat un spatiu verde care va da oxigen din belsug locuitorilor din zona, multi rezidenti (evident, cei care au masini, in principal), dar si administratia locala, se declara intrigati de vehementa ong-urilor care protejeaza, de fapt, un spatiu lasat in paragina, pe care au crescut in decursul zecilor de ani doar boscheti si buruieni.

Nici nu ne mai intereseaza cine are dreptate, ca ne-am saturat de circul asta. Problema principala, din umilul nostru punct de vedere, este alta: ce se va intampla cu zona disputata de gruprurile astea de interese? Va ramane in continuare o boschetarie care nu are ce cauta intr-unul dintre cele mai civilizate cartiere din Sectorul 4? Are Eco-Civica si o solutie concreta de reamenajare (cu copaci, iarba, spatii verzi etc.)? Daca da, foarte bine! Atunci sa se miste mai repede cu o un proiect pe care sa-l ofere cadou consilierilor din USR pentru ca locuitorii din Tineretului vor sa vada ca se face ceva. Eco-Civica si Salvati Bucurestiul au castigat razboiul cu primaria sectorului 4. Cum s-ar spune, Felicitari! Acum puneti si umarul la treaba si realizati ceva bun pentru locuitorii din zona!

In alta ordine de idei, asteptam cu mare interes replica primarului sectorului 4 la aceasta ultima deciziei a Tribunalului Bucuresti. Data trecuta, adica prin decembrie 2017, edilul de la 4, Daniel Baluta, a postat pe Facebook un text extrem de agresiv la adresa lui Nicusor Dan si Fundatiei Eco-Civica (a se citi Dan Trifu), in care ii poreclea pe acestia “baronul Munchhausen și fundația Pinochio”, care dezinformeaza si “si-au facut din minciuna un mod de viata”:

Iata ce spunea primarul atunci:

Nu in ultimul rand, suntem foarte curiosi cum va reusi primarul de la 4 sa se tina de cuvant in conditiile in care Tribunalul a dat verdictul final acum, iar edilul spunea, tot pe la finalul lui 2017, ca ca parcarea de la Tineretului – Secerei va fi construita „negresit” chiar si cu opozitia „celor folosesc minciuna in interes personal!”.

2 Comments

  1. cornel

    aprilie 25, 2018 at 12:49 pm

    Andrei Vlad, pui problema gresit! Boschetaria aia inseamna spatiu verde, natura, plaman pentru oras nu trebuie neaparat amenajare cu borduri si trotuare ca sa fie NATURA. Iti reamintesc ca si in Delta Vacaresti este tot boschetarie. Altfel cred ca se putea face un compromis pentru jumatate din acel spatiu pentru a face o parcare verde care sa impace si nevoile de parcare ale zonei si bunul simt de a nu turna beton in acea zona pe sistem Baluta. Dar partea cu boschetii e fortata, recunoaste :))

  2. cornel

    aprilie 25, 2018 at 12:51 pm

    Ah, si Baluta care este sclavul Clanuli Sportivilor este arogant nici nu vrea sa discute cu ONGuri sau altii trepadusi considerandu-i inferiori. Poate daca ar cobora pe planeta oamenii ar intelege dar el nu si nu. A pus o poza cu vegetatie uscata numind locul “focar de infectie”. Bine coaie, strange gunoaiele, da amenzi etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 − twelve =