Situatie incredibila in Sectorul 4: Daca ai parcarea ocupata de un nesimtit, tu primesti amenda. El nu!

Amenda

A.A.N. ne trimite un mesaj care nu mai are nevoie de explicatii din partea noastra. Totusi, de la cateva comentarii, justificate spunem noi, zau ca nu putem sa ne abtinem. Pentru ca se pare ca in sectorul 4 daca platesti un loc de parcare si cineva ti-l ocupa, degeaba chemi politia. La dispecerat cu greu raspunde cineva, iar daca raspunde, echipajul ajunge dupa ore bune. Problema este ca daca nesimtitul ti-a ocupat locul, trebuie sa te descurci (nesimtitul nu lasa niciodata un numar de telefon in parbriz, caci de asta i se spune nesimtit). Asa ca parchezi masina unde poti. Iar daca pentru sesizarea privind ocuparea locului tau de parcare nu se mista niciun dos de politist, in cazul masini tale, parca se iau dupa miros. Si te pomenesti cu amenda pentru ca altcineva ti-a ocupat locul de parcare si tu ai lasat-o unde ai putut.

Oameni buni, din primarie, de la Politia Locala ori de oriunde, oare chiar nu se poate gandi o solutie clara si rapida pentru sanctionarea nesimtitilor care isi lasa masina pe locuri platite de altii? Cat de greu este sa gasiti o rezolvare?

Aveti in continuare mesajul primit de la cititoarea noastra, cu speranta ca cineva de la primarie (sau oricine raspunde de haosul asta), va face ceva:

“Bună ziua,am o problema și nu găsesc rezolvare, sper sa găsesc ajutor la dv. Am loc de parcare platit, este pe o strada principala unde zilnic îl am ocupat, fără nr tel lăsat, ridicam ștergătoarele și așteptăm să plece pt a parca, în tot acest timp lăsăm mașina unde apucăm, nu sun la politia locala pt ca un rău îl faci repede, pt ca ar trebui sa sun de mai multe ori într-o zi, pt ca aștepți între 3-5 ore pana ajung (am sunat de 2 ori pt ca am fost ignorata de cel care parcare). .. Aseară (joi, 20 iunie) ajungând foarte târziu în jurul orei 24 nu m-am gândit sa sun, asta însemnând noapte alba și am parcat la 20 m distanta fata de locul meu (neregulamentar).Dimineața, tocmai ce încheiase procesul verbal cu amenda (dacă ajundeam cu 5 min mai devreme nu mai aveau timp), am explicat situația și au spus ca nu pot anula amenda. Blocator nu se poate pt ca parcarea nu permite, trebuie sa fie verticala, nu orizontala asa cum o am. Am sunat la politia locala, la mobilitate urbana, la primărie… Rezolvarea din partea lor: contestatie în instanta, sa sun de fiecare data indiferent de ora și aștept cât este nevoie sau reziliez contractul.

Ce este de făcut în aceasta situație? Va rog, sa ma îndrumați unde sa mai fac sesizări sau la ce uși sa mai bat pt a rezolva prob.Va mulțumesc!”

Asta este mesajul. In continuare am publicat si PV-ul lasat de Politie (evident ca am blurat toate datele care nu pot fi publicate, dar am lasat nr procesului verbal…):

Si ca sa nu ne pomenim cu comentarii aiurea, NU este singurul mesaj in care lumea se intreaba ce se poate face daca cineva ti-a ocupat locul de parcare pe care il platesti. Poate raspunde, totusi, cineva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 5 =