Cum va arata parcul din spatele Palatului de Justitie dupa modernizare

justitie

Cine a trecut in aceste zile prin apropierea parcului din spatele Palatului de Justitie s-a cam speriat de aspectul acestuia. Aleile au fost decopertate, spatiul verde pare arat etc. Mai mult, in online au aparut o serie de informatii care bat obrazul primariei si primarului de sector pentru ceea ce pare la prima vedere “distrugerea parcului”. Din fericire, insa, informatiile dezastrului par a fi false sau cel putin sunt infirmate de administratia locala, care sustine ca demarat o lucrare de reamenajare a parcului respectiv.

“Situat în centrul Capitalei, la câteva sute de metri de ”Kilometrul 0 al României”, parcul din spatele Palatului de Justiție va fi modernizat de către angajații S.C. ADP4 S.A. Proiectul include zone de relaxare, locuri de joacă și de fitness, precum și alei pietonale.”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.

In acelasi anunt, administratia locala sustine ca amenajarea parcului implica in primul rand interventie la nivelul aleilor si revigorarea spatiilor verzi:

“Parcul Tribunalului, cum este cunoscut de cei care locuiesc în zonă, situat între străzile Palatul Justiției, Danielopol Gheorghe și Sfinții Apostoli avea nevoie de o reîmprospătare. Văzut de sus, de la nivelul blocurilor de câte nouă niveluri, pare o mică pădure, iar, conform proiectului, va devini impresionant și de la nivelul aleilor.

Aici vor fi amenajate de angajații S.C. ADP4 S.A, locuri de joacă, o zonă de fitness, spații de relaxare,vor fi amplasate bănci, pergole și coșuri de gunoi. Trotuarele vor fi asfaltate, iar întreg parcul va fi iluminat. Nu vor lipsi nici spațiile verzi, arbuștii sau aleile pietonale frumos pavate.”, potrivit comunicatului de presa al primariei.

De asemenea, primaria publica si cateva imagini (planse) cu simulari grafice care ne pot da o idee despre cum va arata parcul din spatele Palatului de Justitie dupa terminarea lucrarilor.


Ceea ce speram noi este ca toti copacii din parc sa fie salvati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 + 3 =