Parcul Tudor Arghezi a fost inaugurat ieri seară!

Parcul Tudor Arghezi

Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din București, a fost inaugurat, ieri seară, anunță Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă. Evenimentul de inaugurare a avut loc, practic, chiar de Ziua Bucureștiului (20 septembrie – 564 de ani de atestare documentară a orașului).

Situat pe bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică, în care foarte multe familii tinere au ales în ultimii ani să își întemeieze un cămin, parcul Tudor Arghezi se întinde, în momentul de față, pe 4 hectare.

Proiectat inițial pentru o suprafață mai mică, parcul a fost extins treptat prin expropriere, pentru a crește suprafața verde a acestei zone care, până la apariția lui, nu oferea nicio facilitate de petrecere a timpului în aer liber.

Potrivit primăriei de sector, parcul va fi extins în continuare, intenția autorităților fiind de a dubla suprafața actuală de 4 hectare, odată cu finalizarea procedurilor de expropriere demarate deja.

Parcul Tudor Arghezi are, în acest moment, o zonă verde pentru cei care vor să se plimbe în natură, dar și zone dedicate activităților sporturilor în aer liber:

  • pistă de atletism cu o lungime de 1670 metri;
  • pistă pentru biciclete;
  • zonă de fitness;
  • 14 terenuri de sport;
  • plajă ecologică;
  • un spațiu special pentru animalele de companie;
  • parcare supraetajată de 150 de locuri.

Nu în ultimul rând, atracția principală a parcului este fântâna arteziană muzicală:

„Nu este o întâmplare că astăzi, de ziua Bucureștiului, reușim să îmbogățim rezerva verde a orașului cu încă un parc, Parcul Tudor Arghezi. Asigur oamenii că aceasta nu este dimensiunea finală a parcului, de 4 hectare. Continuăm procedurile de expropriere, astfel încât să reușim cel puțin dublarea suprafeței actuale. Imediat ce reușim acest lucru, spațiul pe care îl vom obține îl vom dedica sportului, pentru că acesta este și specificul acestui nou parc, în care avem pistă de alergare, pistă de biciclete, de trotinete și aparate de fitness”, a declarat, ieri seară, la inaugurare, edilul Daniel Băluță.

La eveniment a fost prezent și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.

„Ce vedem în Sectorul 4 este o dezvoltare corectă și sustenabilă. Vestea inițierii proiectului unui aeroport în sudul Capitalei este esențială pentru dezvoltarea orașului. Avem nevoie ca de aer de astfel de proiecte. Nu putem să rămânem în urmă, iar faptul că domnul primar are curaj să-și asume astfel de proiecte mari este mai mult decât lăudabil”, a declarat Prefectul Capitalei.

Vă reamintim că proiectul noului Parc Tudor Arghezi a fost anunțat în luna martie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 − nineteen =