O mie de locuri de parcare de tip park&ride, inaugurate in sectorul 4, in mai putin de un an

park&ride

Aproape 1.000 de noi locuri de parcare au fost amenajate de catre Primaria Sectorului 4, in mai putin de un an de zile, in apropierea celor mai mari statii de metrou din sector, potrivit unul comunicat de presa al administratiei locale.

Noile parcari de la Piata Sudului, Aparatorii Patriei, Dimitrie Leonida au fost amenajate dupa conceptul park&ride, mai exact cu scopul ca oamenii sa isi lase masinile pe timpul zilei si sa foloseasca mijloacele de transport in comun.

“Primii care au simtit deja utilitatea acestui tip de parcare si au scapat de statul la cozile din trafic sunt cei care fac naveta in Bucuresti sau locuiesc in zonele rezidentiale din partea de sud a Sectorului 4 si care folosesc, de cateva luni, cele aproximativ 600 de noi locuri de parcare amenajate langa statiile de metrou Dimitrie Leonida si Berceni.”, potrivit comunicatului de presa.

Parcarea “park&ride” de la statiile de metrou Dimitrie Leonida si Berceni nu e singura parcare de acest tip din Sectorul 4. Alte doua parcaje sunt in curs de finalizare.

“Amenajata intr-una dintre cele mai aglomerate zone din Bucuresti, la intersectia Soselei Berceni cu Soseaua Oltenitei, parcarea de la Piata Sudului este prima constructie etajata de tip “park&ride” din Capitala si totodata prima constructie de acest fel, modulara, din panouri metalice, construita in ultimii 30 de ani in Bucuresti.  Parcarea are o capacitate de aproximativ 300 de locuri, dispuse pe trei nivele, parter si doua etaje. Acestora li se adauga alte 200 de parcaje noi, amenajate in apropierea statiei de metrou Aparatorii Patriei. Ca element de noutate, aceasta parcare va fi prevazuta si cu o zona de agrement. Mai exact, pe terasa, vor fi amenajate terenuri de sport multifunctionale.”, conform sursei citate.

Sectorul 4 este primul si singurul, in acest moment, care are parcari de utilitate publica, realizate prin investitii proprii, atat pe bulevardele preluate in administrare, de la Primaria Capitalei, cat si in diferite zone, ca obiective de sine statatoare. Aproape 10.000 de noi locuri de parcare vor fi create in Sectorul 4, dupa  finalizarea lucrarilor de supralargire a marilor bulevarde, unde se amenajeaza parcari in spic, precum si a lucrarilor celor 12 parcari publice cu plata. Astel, aproximativ 400 de parcaje in spic au fost amenajate numai pe Soseaua Berceni, in urma lucrarilor de reconfigurare, modernizare.  Avand o lungime de  4 km, Soseaua Berceni a fost largita de la 2 la benzi la 4 benzi de circulatie.

Cei de la primaria sectorului 4 afirma ca, odata cu lucrarile de largire, s-a rezolvat si problema inundatiilor care apareau in zona IMGB, la fiecare ploaie torentiala. Astfel pe o portiune de 1,6 km primaria a construit o retea pentru preluarea apei pluviale. Conducta care va capta apa de ploaie a fost construita in afara carosabilului, pe partea dinspre linia de metrou, iar gurile de scurgere au fost montate la marginea soselei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 − two =