Pasarea Phoenix a Sectorului 4: Cinematograful Flamura va fi readus la viata!

Cinematograful Flamura

Locul de care cei mai multi locuitori ai Sectorului 4 isi amintesc cu nostalgie zace acum in paragina. Cinematograful Flamura nu mai ofera de mult timp filme. A fost dat uitarii… Cu geamurile sparte si plin de praf, doar in amintirile noastre mai trezeste emotiile Liceenilor sau zambetul lui Nea Marin Miliardar.

Un grup de locuitori ai cartierului Progresul, satui sa vada cum in fiecare zi cladirea se deterioreaza tot mai mult, s-au hotarat sa preia initiativa si sa transforme Cinematograful Flamura intr-un Centru Cultural. Nu au stat pe ganduri si au vorbit cu locuitorii din zona, au facut cercetari si au aflat ca Flamura se afla in administrarea Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor RomaniaFilm (RADEF), insa legislatia permite ca spatiul sa treaca in proprietatea autoritatilor locale, la solicitarea acestora.

Grupul pentru initiativa Flamura a continuat demersurile si a definit un plan. A fost creata o pagina de facebook si s-au organizat intalniri. In plus, initiatorii acestui proiect, au adresat primariei o cerere de informatii si o interpelare in consiliul local cu privire la situatia actuala a cinematografului.

Copiii din cartierul Progresul isi petrec mare parte din timpul liber pe strada, nesupravegheati si nu au acces, din motive ce tin de conditia sociala a familiilor lor, la activitati culturale sau de educatie nonformala. Ne-am gandit ca este nevoie de un loc care sa gazduiasca astfel de activitati, iar Cinema Flamura ni s-a parut solutia potrivita”, spune Gabriela Mandru, sustinatoare a proiectului.”

CITESTE SI: Exclusivitate: Cenaclul Flacara revine! Interviu cu Alexandra Dobre, directorul Centrului Cultural pentru UNESCO din sectorul 4 – VIDEO

Membrii Grupului de Initiativa Flamura si-au propus sa salveze spatiul cinematografului si sa il redea comunitatii, in acest fel raspunzand nevoii de servicii educationale pentru tinerii din cartier. Daca acest proiect va avea succes, Flamura ar putea gazdui: spectacole, ateliere de teatru, arte plastice, cursuri de sah, informatica, limbi straine si multe altele.

Cinema Flamura e locul unde noi, parintii, vecinii si prietenii nostri am trait tot felul de emotii la Liceeni, Nea Marin Miliardarul sau Titanic. De cativa ani, cinematograful ne provoaca doar nostalgii. Dar lucrurile nu trebuie sa ramana asa. Vrem sa aratam primariei ca Flamura isi poate recapata locul in viata oamenilor, in special a tinerilor, cu beneficii pentru intreaga comunitate”, spun reprezentanții Grupului de initiativa.”

Hai la joaca la Flamura!

Proiectul “Hai la joaca la Flamura!” ne propune un eveniment cultural pentru copii in aceasta sambata (15.10.2016), intre orele 10 – 14. Cei mici vor putea participa la ateliere de percutie si dezvoltare personala, vor putea urmari spectacole de teatru de improvizatie, vor vedea reprezentatii ale Scoalii de dans SobiS, vor putea urmari un spectacol muzical al trupei Pam-Pam, HobbyDance sau vor putea face o calatorie cu masina timpului- sub forma unei lectii in care le va fi explicata stiinta. Mai multe detalii depre evenimentele organizate de Grupul de Initiativa Flamura puteti gasi pe pagina: facebook/GrupulFlamura.

Chiar daca aveti sau nu planuri pentru sambata, nu ratati aceasta intalnire cu Pasarea Phoenix a Sectorului 4! Speram ca ea va fi readusa la viata si ca ne va incanta copiii, asa cum noua ne-a imbogatit existenta, candva…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × 1 =