Cum va arata noua Piata Agroalimentara Berceni-Sudului, cat vor dura lucrarile si cat costa

Berceni-Sudului

Reprezentantii Primariei Sectorului 4 au anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca lucrarile pentru construirea noii Piete Agroalimentare Berceni-Sudului vor incepe in data de 28 octombrie, iar proiectul va fi finalizat in luna noiembrie a anului 2019.

Constructia pietei va incepe in același timp cu cea a parcarii de 400 de locuri, de la Piata Sudului, care va avea doua functiuni, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa: “deservirea celor care vin in zona Piata Sudului si a celor care au nevoie de un spatiu de tip park&ride, pentru a traversa orasul cu metroul, sau cu alte mijloace de transport in comun”. Potrivit celor de la primarie, “ansamblul existent Piata Sudului a fost realizat etapizat, prin adaosuri sucesive, fiind alcatuit din constructii de diverse forme si marimi, fara valoare de patrimoniu, sau valoare arhitecturala distincta. In prezent, in acest perimetru functioneaza o piata agroalimentara cu tarabe, avand si spatii inchiriate pentru comercializare de produse alimentare, farmacie, pet-shop etc. Prin felul in care sunt amplasate in prezent, cladirile nu pot oferi conditii de securitate la incendiu”. Edilul de sector afirma insa ca dupa finalizarea Ansamblului Piata Agroalimentara Berceni-Sudului, “situatia se va schimba radical”.

Ce propune, concret, acest proiect si cat costa?

Inainte de toate, trebuie spus ca lucrarile vor costa 35.6 milioane de lei, fara TVA si, potrivit edilului Sectorului 4, se vor incheia in luna noiembrie a anului viitor. Iata detaliile oferite jurnalistilor de catre Primaria Sectorului 4:

“Terenul pe care urmează să fie realizat proiectul are o suprafață de 10.610,06 mp și este localizat în zona Berceni, la intersecția Străzii Nițu Vasile cu Șoseaua Berceni, în partea de Sud a Centrului Comercial BIG-Berceni.

Conform proiectului, vor fi refăcute trei corpuri de clădire destinate închirierii ulterioare de către Consiliul Local, pentru activități comerciale. Astfel:

  • Corp C1 – Piața Agroalimentară Berceni-Sudului va fi amenajată pe amplasamentul celei existente, cu un regim de înălțime de P+1, o suprafață construită de 2.836 mp și o suprafață desfășurată de aproximativ 4.667 mp. Spațiul interior este organizat la parter cu o zonă centrală, în care vor fi amplasate tarabe, cu o zonă de spații comerciale închise dispuse în jurul spațiului pentru tarabe, iar la etaj, sunt prevăzute amenajări pentru comerț și alimentație publică (tip food-court) și spații verzi, în jardiniere.
  • Corp C2 – Acesta va fi un pavilion cu spații de închiriat, aflat în lungul Străzii Nițu Vasile, în partea de Vest a amplasamentului. Pavilionul va avea doar parter și o suprafață construită de 834,72 mp.
  • Corp C4 – Aici se va afla pavilionul cu spații de închiriat, din partea de Sud a aplasamentului. Regimul de înălțime al pavilionului este Stehn+P, iar suprafața construită: 296,48 mp.

Amenajarea exterioară cuprinde zone pietonale accesibile și persoanelor cu dizabilități.

Pe lângă aceste corpuri reconstruite, au mai fost propuse următoarele lucrări:

Realizarea/ retrasarea unui drum de acces din Strada Nițu Vasile, dimensionat și conformat pentru accesul autovehiculelor de transport marfă;

Realizarea de alei pietonale și spații verzi;

Iluminat exterior, etc.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 − fourteen =