Piata Straduintei si Sudului, luate la puricat de catre Protectia Consumatorilor

piata

Nu este o noutate ca apropierea sarbatorilor de Paste aduce inmultirea controalelor in piete si nici in acest an inspectorii nu au facut exceptie. Cel putin in sectorul 4, verificarea comerciantilor de produse alimentare (in special), si nu numai, a fost inceputa inca de saptamana trecuta. Primele piete verificare au fost Piata Straduintei si Piata Sudului.

Politistii locali din cadrul Serviciului Activitati Comerciale si Biroul Protectia Mediului in colaborare cu Sectia 15 Politie si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au efectuat, la finalul saptamanii trecute, 6 controale in cele doua piete amintite mai sus.

Verificarile din Piata Sudului si Piata Straduintei au urmarit descoperirea unor potentiale probleme legate de legalitatea functionarii, modul de comercializare a pestelui, produselor din peste si crustaceelor, dar si controlarea unor aspecte economicesi de protectia mediului, dupa cum afirma Politia Locala sector 4 intr-un anunt postat pe pagina de Facebook a institutiei.

CITESTE SI: Control in Piata Straduintei. Primaria a dat amenzi si a confiscat zeci de kilograme de peste

“Politistii locali din cadrul Serviciului Activitati Comerciale si Biroul Protectia Mediului au aplicat 5 amenzi contraventionale in cuantum total de 26.500 lei pentru neregulile constatate din punct de vedere comercial, respectiv expunerea spre vanzare a produselor din peste fara specificarea termenului de valabilitate, lipsa personalului calificat in domeniul alimentar, lipsa acordului de functionare, precum si pentru neindeplinirea conditiilor din lege referitoare la mentinerea curateniei in spatiul de desfasurare a activitatii si de depozitare si expunere marfa in afara spatiului comercial autorizat, ocupand domeniul public”, potrivit sursei.

Sursa: Facebook / Politia Locala Sector 4

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen − four =