Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 Regiunea Bucuresti – Ilfov, lansat in dezbatere publica

Mobilitate Urbana Durabila

Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 Regiunea Bucuresti – Ilfov, care include o serie de proiecte care ar urma sa fie implementate in intervalul amintit, si despre care am mai scris anterior, a fost lansat in dezbatere publica, anunta, printr-un comunicat de presa, Primaria Municipiului Bucuresti.

Astfel, proiectul de hotarare al Planului de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 pentru Regiunea Bucuresti – Ilfov poate fi consultat pe site-ul PMB, iar bucurestenii sunt invitati sa citeasca documentul si sa vina cu sugestii cu privire la acest proiect.

CITESTE SI: Proiectul pentru construirea celor 100 km de piste pentru biciclete in Bucuresti, deblocat!

Principalele proiecte ale PMB incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 Regiunea Bucuresti-Ilfov sunt:

 • infiintarea Autoritatii de Transport Metropolitan Bucuresti – Ilfov,
 • introducerea de benzi de circulatie cu prioritate pentru transportul public pe o distanta de 25 km,
 • modernizarea retelei de mijloace de transport in comun prin achizitia de 100 troleibuze, 500 de autobuze, dintre care 300 electrice si 300 de tramvaie. Proiectul mai presupune si modernizarea, extinderea infrastructurii de tramvai (41 km cale dubla) si reabilitarea a aproximativ 1800 de statii.
 • constructia de parcari  de tip Park & Ride la punctele cheie de intrare in oras
 • constructia de parcari subterane
 • amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste de biciclete si locuri de parcare pentru biciclete), precum si extinderea sistemului de inchiriere biciclete (bike-sharing).
 • crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni si biciclisti in centrul orasului, concomitent cu modernizarea spatiul urban public.
 • se vor imbunatati conditiile de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusa, se vor realiza pasaje pietonale subterane
 • va fi imbunatatit sistemul de management al traficului.

Sursa: PMB

1 Comment

 1. George Calin

  February 8, 2017 at 3:50 pm

  De ce nu declaram sina de tranvai .. banda de urgenta, unde pot circula decat : tranvaiele ,autobuzele, politia,salvarea,pompierii, ( si taxiurile cu clienti ) Vor fi camere in intersectii si cine nu respecta sa fie aspru amendat!!!
  Apropo aitobuzele sa opreasca in statiile de tranvai ( sa nu mai alerge calatorii bezmetici pe strada) Bine inteles sa fie un management al traficului urban sa fiebine corelate! Sa nu mai umble 2-3 autobuze unul dupa altul cum se intampla acum!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 + fifteen =