PMB: 300 din cele 400 de noi autobuze Euro 6 pentru RATB vor intra pe trasee in 12 luni

autobuze Euro 6

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, incheierea procedurii de licitatie pentru achizitia celor 400 de autobuze Euro 6 si castigatorul contractului. Licitatia organizata de catre PMB pentru RATB a fost castigata de catre asocierea de firme Otokar Europe SA – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, iar daca nu vor aparea noi contestatii, am putea vedea primul lot de autobuze noi pe traseele RATB din Bucuresti incepand cu aceasta vara.

Potrivit declaratiilor Gabrielei Firea, Municipalitatea va incerca sa grabeasca livrarea noilor autobuze Euro 6, astfel incat primul lot sa fie disponibil chiar in vara lui 2018, iar in 12 luni sa intre pe traseele din Bucuresti 300 din cele 400 de masini achizitionate pentru RATB. Edilul a mai precizat ca valoarea totala a contractului este de o suta de milioane de euro (250.000 euro per autobuz).

Inca o licitatie, pentru inca un lot de 400 de autobuze

Separat de primul lot de 400 de autobuze, despre care noi am tot scris de-a lungul timpului (in special ca procedura s-a impiedicat permanent de contestatii), primaria promite inca o achizitie similara. Mai exact, este vorba despre organizarea unei licitatii separate pentru cumpararea a inca 400 de autobuze. “Vrem sa inlocuim integral parcul auto al RATB, asa ca vom initia in curand o noua licitatie pentru achizitionarea a inca 400 de autobuze Euro 6”, a mai precizat Gabriela Firea in cadrul conferintei de astazi. In total, calatorii din Bucuresti ar urma sa beneficieze de 800 de masini noi, la finalul acestor proceduri, plus o suta de troleibuze, o suta de tramvaie si alte 40 de autobuze electrice.

Insa, cum de promisiuni s-a saturat toata lumea, asteptam sa vedem pe traseele din oras macar primele 400 de noi masini RATB. Apoi mai vorbim si despre celelalte planuri ale municipalitatii.

CITESTE SI: De ce nu avem autobuze noi: Legea permite oricarui SRL sa conteste o licitatie, fara sa aiba nici macar cea mai mica taxa principiala de platit

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nineteen − 10 =