PMB începe tratamentele de dezinsecție pentru combaterea căpușelor

dezinsecție

Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB), începe vineri, 24.03.2023, tratamentele de dezinsecție pentru combaterea căpușelor, potrivit unui comunicat de presă.

Anul acesta, vor fi desfășurate pe toată durata sezonului cald cinci astfel de tratamente de dezinsecție.

Operațiunile de dezinsecție vor fi efectuate pe toate spațiile verzi ale domeniului public – parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire și spații sau terenuri aferente imobilelor (asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale).

Tratamentele se efectuează prin pulverizare/atomizare cu echipamente specifice, pe toate suprafețele cu vegetație. Produsul insecticid utilizat este SOLFAC Trio EC 140, un concentrat emulsionabil, utilizat pentru combaterea căpușelor, țânțarilor, muștelor și gândacilor.

”În concentrația de 2%, folosită pentru combaterea căpușelor, soluția insecticidă nu este toxică pentru om și animale. Toate produsele biocide utilizate de CMEIB sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională pentru Produse Biocide.
Cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția oricăror focare de infestare în Capitală la numărul de Dispecerat non-stop – 0752.041.898 – și pe e-mail, la adresa sesizari@cmeib.ro.”, se mai arată în comunicatul PMB.

1 Comment

  1. Instapress

    April 12, 2023 at 12:01 pm

    Sunt foarte bucuros sa aud ca Primaria Municipiului Bucuresti ia masurile necesare pentru a combate capusele si a se asigura ca tratamentele se deruleaza in siguranta si indeplinind toate standardele de calitate. Imi dau seama ca aceasta nu este o sarcina usoara, dar salut pozitia lor responsabila si dedicata de a proteja comunitatea. Le doresc succes in toata aceasta activitate si astept cu interes rezultatele!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − fourteen =