PMB lanseaza licitatia pentru achizitia celor 600 de mijloace de transport pentru RATB

transport pentru RATB

Primarul General Gabriela Firea a anuntat, astazi, in cadrul unei conferinte cu tema centrala “smart city”, ca municipalitatea va lansa, in cateva zile, licitatia in vederea achizitiei noilor mijloace de transport pentru RATB.

Este vorba, in total, despre 600 de mijloace de transport pentru RATB, dintre care 400 de autobuze, 100 de troleibuze si 100 de tramvaie.

In cateva zile vom fi in masura sa urcam pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice – n.r.) licitatia pentru achizitia a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze“, a precizat edilul, in cadrul conferintei “Jump to smart 1.0 – Solutii rapide si inovatoare pentru Romania oraselor inteligente”, organizata de Asociatia Smart Romania si Asociatia Brainstorming.

Potrivit declaratiilor Gabrielei Firea, s-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici si la caietul de sarcini.

Sunt absolut convinsa ca, odata cu momentul in care aceste autobuze, tramvaie si troleibuze vor ajunge la Bucuresti (…) vom putea sa spunem ca am contribuit odata in plus la a-i determina pe bucuresteni, macar cateva zile pe saptamana sau una-doua la inceput, sa renunte la autovehicul personal, masina mica si sa foloseasca transportul public in comun, in conditii decente“, a mai precizat primarul, citat de Agerpres.

Ramane sa vedem cand vom avea pe soselele din Capitala noile mijloace de transport pentru RATB, pentru care procedurile de achizitie vor incepe in cateva zile si daca, intr-adevar, bucurestenii vor fi dispusi sa isi lase masinile personale acasa, asa cum spera edilul, in favoarea RATB-ului.

1 Comment

  1. un cetatean

    iunie 13, 2017 at 4:23 pm

    Sper ca acestea să aibă aer condiţionat că cele achiziţonate ultima oară nu au avut şi e un infern în ele vara!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

6 + 15 =