Politia Locala a Capitalei le-a pus gand rau celor care lipesc afise pe unde apuca

politia

Nu este, in mod clar, prima data cand politia, fie cea locala a Capitalei, fie cea nationala, pun la cale actiuni menite sa mai domoleasca din nesimtirea unor organizatori de spectacole sau chiar prestatori de servicii care lipesc afise cu anunturi fel de fel peste tot pe unde apuca.

Se pacare ca politia locala a Capitalei a demarat recent o noua actiune de acest gen pentru a mai limita din “acest haos al afisajului” stradal, asa cum se precizeaza pe pagina de Facebook a institutiei.

“Inspectorii Direcției Control îi vor depista și sancționa pe organizatorii evenimentelor care își fac reclamă, lipindu-și afișele în alte locuri decât cele legale. În cazul celor din fotografiile postate aici, primele măsuri au fost luate deja: organizatorii evenimentelor respective vor fi sancționați contravențional”, scriu cei de la Politia Locala Bucuresti, care posteaza pe pagina de Facebook si cateva imagini cu afisele care dau o un aspect de mahala peste tot prin Capitala.

CITESTE SI: Politistii locali dau amenzi uriase daca lipiti de afise si anunturi pe stalpii din Sectorul 4

Si in sectorul 4 au avut loc actiuni asemanatoare

Nu stim daca va mai amintiti, dar prin septembrie 2016 si Politia Locala a Sectorului 4 demarase o campanie de sanctionare a celor care lipeau anunturi publicitare pe mobilierul stradal. Amenzile erau de pana la 1.000 de lei. Tot atunci, angajatii ADP-ului au curatat o buna parte din afisele lipite pe stalpii din sector, pe garduri, pe zidurile imobilelor etc.

Dar, asa cum se intampla la noi, timpul a trecut, actiunea celor de la Politia Locala la fel, iar acum in multe zone si cartiere din Sectorul 4 a reaparut toate aceste mizerii de anunturi cu “forez puturi” si alte bazaconii, dar si afise care imbie spectatorii sa dea bani ca sa vada reprezentatiile unor artisti, mai ult sau mai putin cunoscurti… Oricum, nu avem cum sa dam vina pe politia locala de sector pentru ceea ce se intampla, ci pe nesimtirea “businessmanilor” de balci, care nu au bani de promovare civilizata. Parerea noastra este ca in loc sa blamam Politia locala, nationala, ori orice alta institutie de gen, ar trebui ca amenzile sa fie cam de zece ori mai mari!

Sursa: PLMB

1 Comment

  1. poparlan

    ianuarie 30, 2018 at 7:44 pm

    de ce nu ii prinde si pe cei ce deseneaza cu grafitti pe blocuri si avertizeaza asociatiile sa stearga aceste desenecare fie vorba intre noi nu sunt chiar urate
    in cazul afiselor va avertiza “asociatia stalpilor” sau primaria
    cred ca cel mai bine ar fi ca primaria de care apartin sa-i puna sa curete stalpii si blocurile si poate doar atunci ii vor prinde si nu vor mai fi simplii constatori si dadatori de avertismente

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × five =