Pentru că nu poate face nimic concret ca să scadă poluarea în București, PMB instalează senzori ca măcar să știm cât de otrăvit e aerul în oraș

poluarea

Nu vrem să fim răutăcioși, dar realitatea fix asta este: pentru că nu poate face nimic concret ca să scadă poluarea în București, PMB instalează senzori ca măcar să știm cât de otrăvit e aerul în oraș.

Primăria spune, într-un comunicat de presă în care anunță montarea senzorilor, că scopul acestora este ca municipalitatea să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentrațiilor de poluanți din aer.

Potrivit PMB, ”inițiativa este susținută de Parteneriatului pentru Orașe Sănătoase, o rețea globală de prestigiu alcătuită din 70 de orașe din întreaga lume, ce are drept scop salvarea vieților prin prevenirea bolilor netransmisibile precum cancerul, afecțiunile cardiace și respiratorii.

În total, este vorba despre montarea a 44 de senzori, care vor măsura particulele în suspensie (PM10, PM2,5 și PM1 ) și dioxidul de azot (NO2), ;i vor identifica mai bine sursele de poluare și de a contribui la analiza efectelor poluării asupra sănătății cetățenilor, după cum afirmă PMB în comunicatul de presă.

”Primii 24 senzori au fost deja montați, după cum urmează: Sectorul 1 – Grădinița nr. 203, Grădinița nr. 43, Școala Gimnaziala Nr. 184, Grădinița nr 283, Școala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu, Creșa Vrancea, Școala Gimnazială nr. 13, Școala Gimnazială Nr 6 / sediul Dobrogeanu Gherea 74, Școala Gimnazială Geo Bogza, Școala Gimnazială nr. 179, Școala Gimnazială Nr. 183; Sectorul 2 – Grădinița nr. 147, Colegiul Mihai Viteazul, Școala Gimnazială nr. 32, Școala Gimnazială nr. 145, Școala Gimnazială nr. 27; Sectorul 3 – Școala Gimnazială nr. 149, Grădinița nr. 255, Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu; Sectorul 6 – Școala Gimnazială nr. 161, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Școala Gimnazială nr. 279, Școala Gimnazială Sfânta Treime, Școala Gimnazială nr. 167.

Restul de 20 de senzori vor fi instalați treptat în următoarele două săptămâni și vor fi conectați la platforma online dedicată acestui proiect, astfel încât datele furnizate să poată fi consultate în timp real de cetățeni pe site-ul Primăriei Capitalei și pe aerlive.ro.”, se mai arată în comunicat.

Așteptăm totuși și câteva măsuri concrete care să scadă poluarea, nu doar să o măsoare, pentru că altfel e ca și cum aștepți ca un bolnav de gripă cu febră mare să fie vindecat cu ajutorul termometrului…

SURSA

1 Comment

  1. Coco

    February 27, 2023 at 11:55 am

    Încurajăm mașinile. In sectorul 4 au transformat grădinile blocurilor si trotuarele in parcari. Legal. 0 piste pentru biciclete /trotinete. Gardurile vii au fost înlocuite cu blocuri de piatra, copacii au fost scoși si facute alte parcari. Eventual au mai pus un ghiveci. Grădinile blocurilor, cat au mai rămas din ele, au fost curățate de arbuști si alti boscheți verzi si s-a pus gazon. Totul este pro-poluare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen + 19 =