Povestea Ceainaria Cinci sau cum a castigat o fumatoare inraita de pe urma nefumatorilor

Ceainaria Cinci

Vechea lege care nu reglementa fumatul a adus multe nemultumiri nefumatorilor. Oriunde incercau sa mearga, fie ca erau baruri, cafenele sau restaurante, se loveau de fumul dens de tigara. Singurele locuri in care puteau sa iasa si se puteau “adaposti” oarecum de fumatori erau ceainariile.

In Sectorul 4, in spatele Mitropoliei, ascunsa bine de ochii trecatorilor curiosi, se afla Ceainaria Cinci. Eram curiosi sa aflam cum a fost un astfel de loc afectat de noua lege anti-fumat. Pentru ca, daca pana acum se puteau lauda cu o clientela fidela, deoarece nefumatorii nu aveau practic alternative, acum acestia pot merge oriunde.

Diana, o fumatoare inraita, s-a gandit acum ceva timp la o afacere care a functionat perfect inainte de intrarea in vigoare a noii legi. Oameni dornici sa stea la o sueta intr-un mediu placut, relaxant, luau cu asalt Ceainaria Cinci. Am intrebat-o pe Diana cum a fost afectata afacerea ei de legea anti-fumat. Ne-a raspuns cu acelasi zambet larg, cu care ne-a intampinat: “Hey hey! Noi fiind ceainarie am ales sa fim un loc de nefumatori, asa ca, nu am fost deloc afectati de legea anti-fumat. Poate decat pozitiv sa ne afecteze, pentru ca fumatorii inraiti nu veneau la noi, decat in curte, vara, ca sa poata fuma. Deci acum poate ne vor calca si ei pragul!”

Ne-a marturisit ca a deschis aceasta ceainarie ca pe o joaca. Cu 6 ani in urma inchiriase aceasta casa impreuna cu cativa colegi ca sa locuiasca in ea, nefiind niciunul din Bucuresti. Colegii s-au imprastiat dupa numai doua luni, lasand-o sa se descurce singura cu chiria. Astfel, s-a gandit sa o transforme in ceea ce putem vedea astazi. Si pentru ca este fumatoare inraita, nu a renuntat la viciu de dragul afacerii. A gasit o solutie de compromis pentru a impaca ceaiul cu tigara: fumeaza numai in curte.

Oare faptul ca este fumatoare sa o fi ajutat in construirea acestei afaceri? Putina inspiratie probabil a avut, vazand ca toate cafenelele erau dedicate fumatorilor, o doza de ambitie si pasiune pentru ceai. Cert este ca nefumatorii au ajutat-o sa castige bine in acesti ani. Atat de bine incat afacerea s-a extins, aducand langa ceainarie un Hostel. Normal, tot pentru oameni dispusi sa fumeze numai in curte.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 + 14 =