Pozitia oficiala a Sun Plaza referitoare la incendiul din parcarea subterana a centrului comercial

sun plaza

Reprezentantii Sun Plaza au reactionat astazi oficial in legatura cu incendiul produs ieri, 24 noiembrie, in parcarea subterana a complexului comercial. Va prezentam in continuare precizarile companiei:

“Incidentul s-a produs in dupa-amiaza zilei de 24 noiembrie cand, din cauza unei masini care a luat foc in parcarea subterana, centrul comercial a fost evacuat. Centrul Comercial Sun Plaza a colaborat cu echipele de pompieri, politie locala, jandarmerie si echipajele medicale, pentru a asigura securitatea vizitatorilor nostri.

La ora 16:15, imediat dupa izbucnirea incendiului, s-a initiat evacuarea parcarii si a centrului comercial, conform scenariului de securitate la incendiu. Sistemul automat privind securitatea la incendiu a intrat in functiune, iar vizitatorii au fost indemnati sa paraseasca centrul comercial si sa se indrepte spre cea mai apropiata iesire.

Focul a fost stins dupa aproximativ 15 minute, insa fumul care s-a degajat s-a extins in parcarea subterana si in unele zone ale centrului comercial, astfel incat redeschiderea centrului comercial pentru public in conditii de siguranta a durat mai mult, aceasta efectuandu-se in jurul orei 19:30.

Incendiul a afectat trei masini din parcare, cea de la care a inceput incendiul si alte doua din apropierea acesteia. Nicio persoana n-a fost ranita ca urmare a incidentului. Din informatiile noastre, toate cele 5 persoane care au primit ingrijiri medicale au fost externate.

Autoritatile deruleaza o investigatie, urmand sa stabileasca cauzele care au dus la producerea incendiului.

Securitatea vizitatorilor nostri este esentiala si vrem sa precizam ca Centrul Comercial Sun Plaza dispune de autorizatie privind siguranta la incendii, iar ultimul exercitiu de evacuare a fost organizat cu sprijinul ISU Bucuresti-Ilfov, in urma cu doua saptamani.

Avand in vedere acest eveniment, conducerea centrului comercial le reaminteste tuturor clientilor sai ca respectarea cu strictete a instructiunilor de siguranta este esentiala.

Este important de mentionat ca in astfel de situatii, daca sunteti surprinsi intr-o parcare supra sau subterana, evacuarea se face spre cea mai apropiata iesire, fara vehicul. Similar, daca va aflati in centrul comercial, evacuarea prin parcare cu vehiculul este strict interzisa.

Managementul Centrului Comercial va intensifica sesiunile de  instructaj privind scenariile pentru incendii si va demara o campanie de informare a publicului pentru astfel de situatii.” se arata in documentul Sun Plaza.

1 Comment

  1. Mona

    noiembrie 30, 2019 at 11:35 am

    Bravo! Eu personal am intrat in parcarea subterana -1 la 16.22!!!! Deci incendiul era de aprox 10 minute iar accesul era permis in parcare cu mașina! Alarma de incendiu s-a dat abia la ora 16.32!!!! Apoi a început evacuarea persoanelor! De ce se permitea accesul in parcare dacă era incendiu? De ce erau blocate ieșirile cu obloane trase???? Deci, NU EXISTA pregătire pt situații de urgentă!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × two =