Premierul vrea sa evite carantinarea Capitalei. Florin Citu se intalneste astazi cu primarii de sectoare

carantinarea Capitalei

Evolutia numarului de infectari cu coronavirus din ultimele zile ar putea duce la carantinarea Capitalei. Autoritatile au astazi mai multe intalniri in aceasta dupa-amiaza. Primarilor de sectoare le sunt solicitate solutii pentru evitarea carantinarii orasului.

In timp ce ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, afirma ca nu este exclusa carantinarea Capitalei, premierul Florin Citu spune ca asteapta solutii din partea autoritatilor locale din Capitala pentru evitarea inchiderii orasului.

Astazi, de la ora 13:00, premierul are o intalnire cu primarul Capitalei si primarii de sectoare care ar trebui sa vina cu solutii.

“Exista o minoritate care nu respecta regulile in vigoare. De aceea, am decis ca astazi, la ora 13,00, sa am o intalnire cu primarul general al Bucurestiului si primarii de sectoare sa discutam despre situatia din Bucuresti. La ora 16,00 o sa am o discutie online cu prefectii, iar maine o sa am discutii cu Asociatia Consiliilor Judetene si municipiilor din Romania. Este momentul ca solutiile sa vina de la autoritatile locale. Exista particularitati pentru fiecare municipiu in parte”, a spus Citu.

De asemenea, premierul va avea, de la ora 16:00, si o discutie online cu prefectii iar maine se va consulta cu asociatiile Consiliilor Judetene si municipiilor din Romania.

Nu in ultimul rand, la Ministerul Sanatatii va avea loc, la ora 14:00, o sedinta pentru modificarea calculului dupa care se decide intrarea in carantina a localitarilor. In aceeasi intalnire se va discuta si situatia din sectile de terapie intensiva.

Vom reveni cu detalii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 1 =