Primaria Capitalei anunta demararea unei noi proceduri pentru achizitionarea de autobuze

autobuze

Am scris recent despre blocarea licitatiei demarata de Primaria Capitalei pentru achizitionarea celor 400 de autobuze RATB si despre faptul ca in acest moment, oricat de mult se incearca aruncarea vinei asupra Municipalitatii, cei cu spirit critic ar trebui sa isi indrepte furia in alta directie: spre firmele “specializate” in contestatii. O veste cat de cat buna este ca primaria va incerca din nou sa cumpere autobuze, prin demararea unei proceduri paralele. Anuntul a fost facut, ieri, de catre primarul General, Gabriela Firea.

“Dat fiind faptul ca sistemul de transport public reprezinta infrastructura critica, iar functionarea defectuoasa a acestuia are un impact direct si negativ asupra cetatenilor, Municipalitatea a decis ca pentru urgentarea innoirii parcului auto al RATB sa demareze o procedura paralela pentru achizitionarea unui numar de 200 de autobuze urbane EURO 6, prin intermediul institutiilor financiare internationale (precum BERD), care vor oferi atat asistenta tehnica de specialitate cat si finantarea necesara.De asemenea, a fost aprobata achizitionarea de catre Municipiul Bucuresti a unui numar de 100 tramvaie si 100 de troleibuze. Caietele de sarcini au fost elaborate si asumate de catre RATB si urmeaza a fi transmise catre expertii Jaspers si catre Universitatea Politehnica Bucuresti in vederea imbunatatirii si definitivarii acestuia”, a spus edilul in cadrul conferintei Live Business, organizata de Economica.net.

CITESTE SI: De ce nu avem autobuze noi: Legea permite oricarui SRL sa conteste o licitatie, fara sa aiba nici macar cea mai mica taxa principiala de platit

In ceea ce priveste licitatia blocata de contestatari, se pare ca primaria va avea un verdict de la CNSC (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor) pana la sfarsitul acestei saptamani.

Sursa: PMB

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 + 2 =