Primaria Capitalei deschide un nou santier pentru inlocuirea tevilor uzate din retelele principale ale Termoenergetica

sectorul 4

Primaria Capitalei anunta inceperea unui nou proiect de modernizare a sistemului primar de distributie a agentului termic in Bucuresti.

Tot primaria afirma ca locuitorii zonelor in care se efectueaza lucrari “nu vor fi afectati”, pentru ca se vor folosi solutii de provizorat, stfel incat cetatenii sa aiba apa calda pe paerioada verii.

Va prezentam in continuare comunicatul de presa al PMB.

“Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Energetica Bucuresti, anunta deschiderea celui de-al doilea santier pentru continuarea lucrarilor la cel mai amplu proiect de modernizare a sistemului primar de distributie a agentului termic din Capitala, sistem administrat de Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti.

Subliniem faptul ca este primul proiect de acest fel realizat, in Capitala, in ultimii 30 de ani.

Astfel, imediat dupa sistarea distributiei agentului termic, Compania Municipala Energetica a demarat organizarea de santier in Drumul Taberei, in zona Pietei Moghioros, unde, pe Magistrala I-III VEST, pe o distanta de peste 800 de metri, lucratorii Companiei vor inlocui teava veche de termoficare, cu teava noua, preizolata, dotata cu senzori de avarie.

Noul sistem performant de tevi preizolate are o garantie de 30 de ani si poate depista, cu precizie, orice avarie care poate aparea in reteaua de termoficare.

Concomitent cu deschiderea noului santier, Compania Municipala Energetica a reluat si lucrarile in santierul din zona Pietei Bobocica, unde anul trecut a inlocuit deja un kilometru din vechile conducte cu teava noua, care asigura parametri ridicati de functionare. In aceasta zona, s-a inceput deja decopertarea traseului pe strada Energeticienilor, unde va fi inlocuita Magistrala II SUD, intre Piata Bobocica si CET SUD.

In zonele in care se executa lucrari, vor fi instituite solutii de provizorat, astfel incat cetatenii sa nu sufere de lipsa apei calde, pe perioada verii.

Activitatea in cele doua santiere se desfasoara cu asigurarea tuturor masurilor de protectie a angajatilor, in conditiile epidemiei de COVID-19, iar acestia primesc masti de protectie, in afara echipamentului de protectie obligatoriu.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat locuitorilor din zonele afectate de santiere, dar va asiguram ca, prin eforturile noastre sustinute, vom reusi sa imbunatatim calitatea vietii tuturor cetatenilor Capitalei.”

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 + eight =