Primaria Capitalei organizeaza un Targ de Sarbatori in …Piata Victoriei. Ce se va intampla cu protestele #rezist

targ de sarbatori

Primaria Capitalei a anuntat ca in perioada 5 – 17 decembrie va organiza un Targ de sarbatori in Piata Victoriei, locul considerat nucleul demonstratiilor antiguvernamentale din ultimele 11 luni,. De asemenea, in aceeasi locatie va avea loc si concertul de Revelion, in data de 31 decembrie. Evident, decizia primariei Generale a primit o serie de reactii negative din partea celor care doresc sa protesteze in continuare pe tema legilor justitiei si, in general, impotriva PSD.

Iata ce spune comunicatul de presa al PMB: “Urmare a unei solicitari primite din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS si ARCUB, in perioada 5 – 17 decembrie, in Piata Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor “Targ de sarbatori – Festival de colinde si obiceiuri de iarna”. In acest scop, in alveola centrala a pietei vor fi amplasate un numar de aproximativ 30 de casute si o scena pe care vor evolua ansambluri de copii si elevi, precum si artisti consacrati. Targul va fi deschis in perioada mentionata, zilnic, intre orele 10.00 si 22.00. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restrictionat. In acelasi loc se va desfasura, pe 31 decembrie, intre orele 19.00 – 1.00, concertul de Revelion organizat de Primaria Capitalei“. Primaria Capitalei spune ca a ales locatia Piata Victoriei pentru desfasurarea celor doua evenimente “intrucat in in Piata Constitutiei, in intervalul 1 – 27 decembrie 2017, se desfasoara Targul de Craciun, iar in Piata Universitatii va avea loc un alt eveniment, in aceeasi perioada“.

Evident, o astfel de decizie a primariei Generale nu putea sa ramana fara replici acide din partea sustinatorilor miscarii #rezist si a participantilor la demonstratiile care au avut loc inclusiv duminica trecuta, cand, conform estimarilor neoficiale, la proteste au venit in jur de 20.000 de oameni.

De altfel, pe unul dintre grupurile facebook ce sustin miscarea #rezist au aparut reactii imediat dupa decizia primariei, mai ales ca pe 1 Decembrie, protestatarii au anuntat si ei un miting, incepand cu orele 18.00, in Piata Victoriei, sub motto-ul “Romania moare“:

NU plecăm din Piața Victoriei!

Am aflat, astăzi, de intenția Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piața Victoriei, în condițiile în care există unul similar, deja, în Piața Constituției. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obișnuit și o anunțăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată.
Protestul nostru anunțat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul ”România MOARE” va rămâne valabil, indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituție pentru a-l împiedica. De asemenea, vom reveni în Piața Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor și ilegalităților comise de demnitari ai statutului.
Asociația Civică ProFest
Coruptia Ucide
Dăruiește Viață
Evoluție in Instituție
Geeks for Democracy
Grupul Civic #Insist
Initiativa Romania
Institutul pentru Politici Publice
#Rezistența
România Vie

Singura noastra concluzie, prin care nu dorim sa jignim pe nimeni, nici pe cei de la primarie si nici pe cei care ies in strada pentru a-si sustine convingerile, este ca in decembrie anul acesta vom avea in Piata Victoriei si “paine” si “circ”…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 − 14 =