Primaria Capitalei anunta restrictii majore de circulatie in Bucuresti cu ocazia vizitei Papei Francisc

Politia

Primaria Capitalei anunta ca in perioada 31 mai – 2 iunie, pe teritoriul Bucurestiului va functiona un plan integrat de securitate de cel mai inalt grad, ca urmare a vizitei Papei Francisc. Planul integrat de securitate include suplimentarea numarului echipelor de politie aflate in patrulare, crearea de echipe mobile pentru distribuirea de apa, asigurarea serviciului de garda consolidat in spitale, dar si impunerea unui numar extrem de mare de restrictii de circulatie in Capitala.

Avand in vedere afluxul foarte mare de pelerini si turisti care vor veni in Capitala, autoritatile estimand un numar de aproximativ 50.000 de persoane – pe durata vizitei, pe teritoriul Capitalei functioneaza planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale sfilor de stat. Sunt mai multe locatii pentru care institutiile abilitate au stabilit restrictii majore de acces s circulatie, in special in zonele Palatul Patriarhiei Ortodoxe Romane, Noua Catedrala Ortodoxa a Neamului s Catedrala Romano-Catolica Sfantul Iosif.

Iata care sunt, in detaliu, restrictiile de trafic din Capitala, aprobate in cadrul Comisiei de Avizare a Adunarilor Publice:

Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 18.00 se vor interzice opririle si stationarile vehiculelor, in urmatoarele zone: zona Fantana Miorita, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, Piata Victoriei parcarea TNT, Calea Victoriei intre Piata Victoriei s Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcarilor), Piata Mihail Kogalniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu intre Sos. Cotroceni si Piata Eroilor, Bd. Stirbei Voda intre Calea Plevnei si str. Berzei (banda I catre str. Luterana), str. Constantin Stahi (incepand cu data de 30 mai 2019, ora 08.00, pana la data de 02 iunie 2019, ora 10.00), Pia ta Papa Ioan Paul al II-lea, Bd. Schitu Magureanu (stanga/ dreapta), Splaiul Independentei si intre Pod Izvor si Pod srban Voda, str. Vasile Parvan, str. Berzei intre Calea Plevnei si str. Stirbei Voda, str. Stirbei Voda intre str. Berzei si Calea Victoriei.

  1. Eveniment Palatul Cotroceni

– Intre orele 11.30 – 13.30, se vor aplica urmatoarele restrictii de trafic auto dupa cum urmeaza: Bd. Marinescu, intre Sos. Cotroceni s Piata Eroilor;

– Incepand cu data de 30 mai 2019, orele 20.00, se va interzice oprirea si stationarea autovehiculelor pe Bd. Marinescu, Sos. Geniului parcarea adiacenta Palatului Cotroceni s Platoul Academiei Militare (Piata Eroilor).

  1. Nuntiatura Apostolica

– In perioada 30 mai 2019 – 02 iunie 2019, se vor aplica urmatoarele restrictii de trafic auto pe str. Pictor Stahi, Piata Papa Ioan Paul al II-lea precum si interzicerea opririlor si stationarea vehiculelor pe Bd. Schitu Magureanu intre Constantin Stahisi str. Stirbei Voda.

– In perioada 30 mai 2019, ora 18.00 – 31 mai 2019, ora 21.00 pe Bd. Schitu Magureanu intre Splaiul Independentei si str. Stirbei Voda Voda, precum si pe str. Stirbei Voda intre str. Popa Tatu si str. Luterana, se va interzice oprirea si stationarea autovehiculelor.

– Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 20.00 pana pe data de 02 iunie 2019, ora 12.00, se va interzice oprirea si stationarea vehiculelor pe Intrarea Aurora.

  1. Activitate comuna Catedrala Patriarhala – Patriarhia Romana (Arhiepiscopia Bucurestilor) si Arhiepiscopia Romano – Catolica de Bucuresti

– In data de 29 mai 2019, incepand cu ora 22.00, se interzic opririle si stationarile vehiculelor pe Aleea Colina Bucuriei, Str. Bibescu Voda, Splaiul Unirii – zona Horoscop, Bd. Unirii si Piata Unirii.

De asemenea, vor fi restrictionate opririle si stationarile pe Bd. Unirii, intre Bd. Regina Maria si Piata Constitutiei, ambele sensuri; in Piata Constitutiei inclusiv cele doua bretele; Bd. Libertatii intre Bd. Natunile Unite si rondul George Cosbuc; Bd. Natiunile Unite intre Bd. Libertatii si str. Izvor; Calea 13 Septembrie, intre Bd. Libertatii si str. Tudor Vladimirescu / Panduri; Piata Arsenalului; str. Izvor; str. Hasdeu; cele doua bretele de acces catre sediul Academiei Romane de pe Calea 13 Septembrie; str. Dr. Staicovici s Dr. Vitzu pe o por sune de 50 de metri de la intersectiile cu str. Izvor.

  1. Catedrala Mantuirii Neamului

– In perioada 30 mai 2019, ora 20.00 – 31 mai 2019, ora 21.00, se interzice oprirea si stationarea autovehiculelor in Piata Arsenalului, str. Izvor, Bd. Natiunile Unite.

  1. Catedrala Sfantul Iosif

– Incepand cu data de 28.05.2019, ora 20.00, vor fi interzise opririle si stationarile in scuarul situat la intersectia str. Berthelot cu str. Luterana.

– In perioada 30 mai 2019, ora 08.00 – 31 mai 2019, ora 22.00, vor fi interzise opririle si stationarile vehiculelor pe str. Banului intre Budisteanu si Calea Victoriei, totodata se va restrictiona traficul rutier pe str. Banului, incepand cu ora 20.00 pana pe 31 mai 2019, ora 22.00.

– Incepand cu data de 29.05.2019, ora 20.00, vor interzice opririle si stationarile pe str. Luterana, intre str. Berthelot si str. Stirbei Voda; str. Berthelot intre Spiru Haret si Calea Victoriei, str. General Budisteanu intre str. Berthelot si str. Calea Grivitei, str. Teodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sfantul Sava.

– Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 20.00, parcarea situata pe str. George Enescu cu Calea Victoriei doar in zona locurilor publice de parcare precum s parcarea situata in dreptul Palatului Stirbei Voda in zona intersectiei cu Calea Grivitei si vor fi eliberate.

– Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 19.00, se va interzice oprirea si stationarea vehiculelor in parcarea Salii Palatului precum si pe breteaua Kretzulescu precum si pe breteaua Stirbei (Auditorium); pe str. Ion Campineanu intre str. Luterana si str. Walter Maracineanu.

  1. Piata George Enescu

– Incepand cu data de 30 mai 2019, ora 07.00, vor fi eliberate urmatoarele parcari:

parcarile de pe str. Benjamin Franklin intre Calea Victoriei si str. Nicolae Golescu;

  • breteaua care face legatura intre str. Benjamin Franklin si str. Episcopiei, pe str. Constantin Esarcu;
  • parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau precum si pe str. Episcopiei pana pe Calea Victoriei, str. Valter Maracineanu (Aleea Biserica Kretzulescu) de la Calea Victoriei pana pe Ion Campineanu, str. Stirbei Voda breteaua adiacenta de la intersectia Lutherana pana pe Calea Victoriei;
  • parcarea aferenta Salii Palatului, str. Dem I. Dobrescu intre str. Boteanu si Calea Victoriei (aceasta va fi eliberata incepand cu data de 28 mai 2019, ora 20.00);
  • parcarea de pe str. Academiei intre Ion Campineanu si Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renasterii.

Sursa

CITESTE SI: Toate scolile din Bucuresti vor fi inchise vineri pentru vizita Papei Francisc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

12 + four =