Primaria Capitalei vrea sa instituie culoar unic de circulatie pe liniile tramvaielor 1, 16 si 32

Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, astazi, ca mai multe proiecte demarate de catre administratie anul trecut vor fi continuate in 2018, iar printre acestea se numara si instituirea de culoar unic de circulatie pentru mijloacele de transport in comun.

Astfel, potrivit declaratiilor primarului, una dintre primele masuri care vor fi luate este instituirea unui culoar unic pe liniile tramvaielor 1, 16 si 32, linii unice pe care vor avea acces si autobuzele RATB, dar si microbuze si ambulante.

“Vom continua acest program de culoar unic pe linia de tramvai pentru liniile 16, 1 si 32. Asteptam modificarea de catre Guvern a Codului rutier, astfel incat autobuzele sa poata circula pe liniile de tramvai”, a declarat edilul in cadrul unui comandament convocat astazi, pentru gasirea solutiilor de fluidizare a traficului din Bucuresti.

“Am observat ca in mai multe capitale europene se foloseste cu succes aceasta modalitate prin care, acolo unde configuratia liniei de tramvai permite, sa poata sa patrunda autobuzul, de asemenea microbuzele si salvarile”, a mai spus Gabriela Firea.

O alta idee a primariei, dar care ar putea sa nasca ceva discutii, este aceea de a permite si accesul biciclistilor pe acest trasee de tip culoar unic.

“Studiem acum, din punct de vedere al sigurantei cetatenilor, si posibilitatea intrarii biciclistilor pe culoarul unic al tramvaiului. Speram ca in cel mai scurt timp, deja am trimis documentatia catre Ministerul de Interne si doamna ministru personal ne-a promis ca ne sprijina, deoarece este un proiect foarte bun pentru Capitala si ar fluidiza foarte multe circulatia”, a mai precizat primarul Capitalei.

CITESTE SI: Firea nu renunta la benzile unice. Solutia pentru traficul de vis: lasa-ti, ba, masina acasa!

Sursa: Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eleven − 10 =