Poa’ să ningă, poa’ să plouă, primăria de sector spune că e pregătită să se ia în piept cu ”iadul alb”

iadul alb

Poa’ să ningă, poa’ să plouă, primăria de sector spune că e pregătită să se ia în piept cu ”iadul alb”

Aproximativ 150 de utilaje multifuncționale, dotate corespunzător atât pentru operațiile de pluguit cât și pentru cele de împrăștiere de material antiderapant, de capacitate mare dar și utilaje mici, sunt pregătite să acționeze, la nevoie, pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzile principale dar și de pe cele secundare, promite primăria Sectorului 4.

În plus, peste 500 de lucrători ai operatorului de salubritate și ai primăriei pot interveni de urgență pentru curățarea trotuarelor, a stațiilor mijloacelor de transport în comun, a refugiilor stațiilor de tramvai precum și a căilor de acces în spitale și alte instituții publice.

”Totodată, pentru combaterea poleiului, a fost asigurat un stoc de aproximativ 7.000 de tone de material antiderapant cu inhibitori de coroziune, cu posibilitatea suplimentării cantității, dacă situația din teren o va impune.”, potrivit unui comunicat de presă.

Toate situațiile dificile referitoare la deszăpezirea străzilor pot fi semnalate la numărul de urgență 021.9441.

Ce spun meterologii?

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU BUCUREȘTI ÎN INTERVALUL 27.01.2023 ORA 10:00 – 29.01.2023 ORA 10:00:

Vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 20…25 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45…55 km/h. Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina ninsorile, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8…15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de -1…1 grad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

six + one =