Primaria Sectorului 4: Asociatia Colectiv ar putea primi aviz pentru construirea unui monument in Piata Bucur

Piata Bucur

In urma raportului preliminar efectuat de catre Corpul de Control al Primarului Sectorului 4, s-a stabilit faptul ca lucrarea peisagistica din Parcul “Lumea Copiilor” se efectua fara autorizatie de construire. Primaria Sectorului 4 a sistat lucrarile si a decis ca persoanele responsabile sa suporte sumele aducerii domeniului public la starea initiala. Intr-o conferinta de presa acordata astazi de catre Primarul Interimar al Sectorului 4, Daniel Baluta, acesta a precizat ca este gata sa aprobe solicitarea venita din partea Asociatiei Colectiv, de a construi un monument in Piata Bucur, in memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv, informeaza AGERPRES.

Edilul a mai precizat ca monumentul va fi construit de catre membrii Asociatiei Colectiv, pentru a nu mai exista discutii pe acest subiect.
“Noi avem mai multe discuții cu cei de la Asociația Colectiv. Vom face tot ce ne stă în putință să îi sprijinim, dar prefer să ne ceară acest lucru și oficial. Așteptăm și vedem ce amplasament vom alege, ei vor Piața Bucur”, a precizat Daniel Baluta.

Asociatia Colectiv urmeaza sa inregistreze oficial cererea, la registratura autoritatii locale, pentru obtinerea acordului de principiu privind construirea monumentului in Piata Bucur.

Știm ca lumea vrea sa ne ajute cu proiecte, cu planuri, dar noi am cerut sa facem noi un proiect, să nu apara altcineva, nici Președintie, nici Guvern, nici Primarie, nimeni. Vrem ca acel proiect sa fie facut de noi. Avem arhitecti care au iesit din foc, avem arhitecti care au murit din pacate si colegii lor vor sa ii sprijine si vrem ca acest proiect sa fie creat de noi. Va fi un concurs de idei din randul nostru, ne-am dori sa il finalizam anul acesta cu totul, iar in doua luni sa avem ideea proiectului definitivata. Vrem sa colaboram cu institutia Primariei, sa fie ceva legal, frumos. Nu vrem un monument mare, de 50 de metri, vrem ceva mic, frumos, care sa reprezinte tineretea copiilor care au murit acolo“, a declarat pentru AGERPRES Eugen Iancu, tatal unui tanar decedat in incendiul din Clubul Colectiv.

Va reamintim ca in urma controlului efectuat de catre Corpul de Control al Primarului Sectorului 4 s-au descoperit mai multe nereguli, dintre care amintim: s-au constatat elemente de neconcordanta in intocmirea cronologica a actelor procedurale, nu au fost respectate scopul si principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achizitie privind promovarea concurentei intre operatorii economici, documentele justificative care stau la baza valorii estimate- antemasuratorile- lista cu cantitatile de lucrari si devizul estimativ, nu sunt asumate de compartimentul de specialitate din cadrul autoritatii contractante.

“Avand in vedere cele constatate de echipa de control se propune sesizarea Agenției Nationale pentru Achizitii Publice si a Serviciului Pentru Investigare a Fraudelor, cu privire la verificarea respectarii dispozitiilor legale in materia achizitiilor publice, dupa cum rezulta din aplicarea prevederilor art.295 alin.(4) din OUG nr.34/2006, potrivit carora „orice persoana fizica sau juridica are dreptul de a sesiza aceasta institutie in vederea efectuarii verificarilor de specialitate care se impun”, se precizeaza pe site-ul www.ps4.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − 6 =