Sectorul 4 cumpara 30.000 de tablete si 1030 de kit-uri pentru predare online

tablete

Primaria Sectorului 4 anunta demararea procedurilor de achizitie publica a aproape 30.000 de tablete si 1030 de kit-uri pentru predare online. Contractul de finantare a proiectului a fost deja semnat. Este vorba de fonduri europene nerambursabile in valoare de 51 de milioane de lei.

“Tabletete ce urmeaza a fi achizitionate vor avea un abonament de date inclus pentru 24 de luni de la livrare, iar kit-urile de predare online, pentru fiecare dintre cele 1030 de sali de clasa din unitatile de invatamant din sector vor contine camera WEB pentru videoconferinta on-line, pentru transmiterea live a lectiilor; Laptop pentru predare online, cu antivirus, pachet Microsoft Office, modem si abonament 4G pentru conectare la Internet; Suport mobil pentru camera web de videoconferinta, laptop si pentru ecran LCD; Ecran LCD cu diagonala de 81 cm, pentru afisarea participantilor la sesiunile on-line.”, potrivit unui comunicat de presa al primariei.

Echipamentele vor fi integrate cu o platforma educationala care asigura conectarea securizata a elevilor, de la terminalele inregistrate, astfel incat sa fie evitate situatiile in care persoane neautorizate ar putea accesa sistemul pentru a perturba desfasurarea orelor on-line.

“Aceasta noua investitie vine in completarea efortului Sectorului 4 din ultimii ani, de a reface reteaua de scoli si gradinite. In aceasta perioada, pentru modernizarea si reabilitarea completa a unitatilor de invatatamant care functioneaza in Sectorul 4 au fost investite peste 200 de milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro). Lucrarile au fost extrem de complexe si au presupus consolidarea imobilelor, reabilitarea acestora, constructii si dotari speciale pentru obtinerea autorizatiilor ISU si a autorizatiilor de functionare, astfel incat niciun copil al Sectorului 4 sa nu mai invete in cladiri cu grad de risc seismic.”, se mai arata in comunicatul de presa.

„Investitiile in infrastructura scolara sunt o prioritate pentru sectorul nostru. Siguranta elevilor trebuie pusa pe primul loc. Sunt tata, asa ca in calitate de parinte, vreau ca fetita mea sa mearga la scoala intr-o cladire care sa nu ii puna viata in pericol”, a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nineteen − 7 =