Primarul Capitalei: “Nu vrem sa mai eutanasiem caini”. Cat costa sa adopti la distanta un animal fara stapan

fara stapan

Problema cainilor fara stapan din Capitala este una veche si extrem de controversata. Chiar daca majoritatea oamenilor considera eutanasierea acestor animale este o solutie cruda, nu foarte multi se si inghesuie sa adopte un caine fara stapan. Totusi, este posibil ca Primaria Generala sa fi gasit o cale de compromis: adoptia la distanta, care a devenit oficial, incepand de azi, Hotarare de Consiliu.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat, in sedinta de astazi (vineri, 30 iunie) un proiect de hotarare care ar trebui sa ii impulsioneze pe iubitorii de animale sa salveze aceste animale care pana de curand aveau soarta pecetluita, adica erau eutanasiati dupa o perioada de timp petrecuta in adaposturile de profil. Consiliul General a stabilit, astazi, nivelul cheltuielilor de intretinere, in adaposturile pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), a cainilor fara stapan adoptati la distanta.

Ce inseamna acest lucru? Cei care doresc sa adopte la distanta un animal aflat in adaposturile amintite, trebuie sa plateasca o taxa. Aceasta este de 6,5 lei pe zi, respectiv 195 de lei pe luna. Aceasta suma asigura intretinerea animalului respectiv (inclusiv hrana).

Momentan, Primaria Generala a identificat un spatiu dedicat acestui proiect in adapostul de la Mihailesti, dar municipalitatea face apel la toate ONG-urile de profil sa se implice pentru si sa sprijine adoptia la distanta, ca solutie pentru evitarea eutanasierii cainilor fara stapan.

“Am identificat un spatiu in cadrul adapostului de la Mihailesti care intruneste toate conditiile pentru adoptia la distanta a cainilor. Taxa pentru persoanele care doresc sa adopte in acest sistem ar fi de 6,5 lei pe zi, respectiv 195 de lei pe luna, iar aceste sume vor acoperi integral ingrijirea cainilor adoptati”, a declarat primarul General, Gabriela Firea, in cadrul sedintei de Consiliu.

“Suntem deschisi colaborarii cu toate ONG-urile interesate sa sprijine promovarea adoptiilor. Nu vrem sa mai eutanasiem caini, in afara celor foarte bolnavi”, a mai spus edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × one =