Nicușor Dan: Problema termoficării în zona Tineretului ar putea fi rezolvată cel târziu anul viitor

Tineretului

Ce propune Primăria Capitalei pentru a rezolva problema termoficării din zona Tineretului și în câți ani va ajunge sistemul centralizat de încălzire la o funcționare în parametri normali?

Problemele cu apa caldă și căldura în blocurile din zona Tineretului din sectorul 4 ar putea fi rezolvată în acest an sau anul viitor cel mai târziu, a declarat, recent, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Edilul a declarat că în această vară va fi demarat un santier pentru modernizarea rețelei sistemului centralizat de termoficare în zona Tineretului și cu puțin noroc lucrările ar putea fi finalizate în toamnă.

În orice caz, Nicușor Dan a mai spus, într-o declarație pentru Digi24, că nu poate garanta finalizarea lucrărilor la finalul lui 2023, dar în mod cert anul viitor locuitorii din Tineretului vor beneficia de un serviciu termic mult îmbunătățit, comparativ cu situația de acum.

Despre termoficarea Bucureștiului în general și o întrebare: Vor fi interzise centralele de apartament?

Sistemul centralizat de termoficare al Capitalei va fi pus la punct în aproximativ 10 ani, dar în 2 – 3 ani va funcționa rezonabil, estima recent, într-o intervenție la Digi 24, Nicușor Dan. Primarul mai preciza cu aceeași ocazie că bucureștenii ar trebui să rămână la încălzirea prin sistemul centralizat, pentru că centralele de apartament nu reprezintă o soluție de viitor.

„Noi deservim 550.000 de apartamente, aproximativ jumătate din blocurile din București. Ar fi o catastrofă pentru mediu ca aceste 550.000 de familii să treacă brusc pe centrale cu gaz, pentru că una e să ai sute de mii de centrale pe gaz care scot fumul la înălțimea la care trăim și alta e să ai patru mari CET-uri la marginea orașului, calculate astfel încât fumul să nu se ducă spre cetățeni. Centrala termică de apartament va fi interzisă la un moment dat”, a spus Nicușor Dan, citat de Ziare.com

Cum va fi însă iarna viitoare?

Se pare că ceva mai bine decât anul acesta, asta dacă luăm în considerare faptul că primăria Generală tocmai a anunțat că a demarat procedurile pentru achiziționarea a 20 de capacități modulare de producere a energiei termice. Acestea vor asigura furnizarea optimă a agentului termic și apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare, după cum afirmă Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 + 11 =