Proteste: 188 de persoane audiate si amenzi de peste 200.000 de lei!

proteste

Aproape 200 de persoane au fost conduse la sectiile de Politie in urma protestului de ieri seara din Bucuresti, potrivit declaratiilor sefului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Bogdan Berechet. Protestul a degenerat dupa aparitia printre protestatarii pasnici a membrilor unor galerii ale echipelor de fotbal.

“Toate cele 188 de persoane conduse de colegii nostri la sediile de Politie sunt in acest moment indentificate, fotografiate, amprentate, mare parte dintre acestea au fost si sanctionate. La aceasta ora, au fost aplicate 222 de sanctiuni de peste 200.000 de lei, opt dintre acestea fiind acordate organizatorilor. Persoanele identificate pana in prezent sunt audiate si vor fi dispuse masurile legale. Desfasuram activitati de investigatii pentru identificarea tuturor celor care au provocat distrugeri si au tulburat ordinea si linistea publica”, a declarat Berechet, in cadrul unei conferinte de presa organizata in aceasta dimineata.

In acelasi timp, autoritatile mai anunta ca 12 jandarmi au fost raniti in timpul interventiilor de azi-noapte, iar 3 dintre acestia au necesitat ingrijiri medicale si internare in spital.

Potrivit sursei citate, protestele din Piata Victoriei si Piata Universitatii impotriva noilor au degenerat spre miezul noptii, dupa ce mai multi manifestanti, plecand din Piata Victoriei spre Piata Roman. Bogdan Berechet a mai mentionat ca in timpul incidentelor au fost distruse vitrine, mobilier stradal, statii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 + eleven =