RADET a intrat in faliment. PMB spune ca populatia nu va fi afectata

Termoenergetica apa calda si caldura

Tribunalul Bucuresti a decis astazi intrarea in faliment a RADET, anunta Primaria Capitalei (PMB), care mai precizeaza ca intreaga activitate a companiei va fi preluata de Compania Municipala Termoenergetica.

“Avand in vedere faptul ca Tribunalul Bucuresti a decis astazi intrarea in faliment a RADET, Primaria Municipiului Bucuresti ii asigura pe bucuresteni ca nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, pentru ca intreaga activitate a RADET va fi preluata, in cel mai scurt timp, de Compania Municipala Termoenergetica.”, se arata in comunicatul PMB.

In acelasi timp, Primarul General, Gabriela Firea da asigurari ca bucurestenii bransati la RADET nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii:

“Ii asigur pe toti cetatenii Capitalei ca vor avea in continuare apa calda si caldura la parametri optimi! Decizia de astazi a instantei nu are consecinte asupra continuitatii furnizarii agentului termic catre populatie pentru ca am luat din timp masurile necesare astfel incat bucurestenii sa nu fie afectati.”

Nu in ultimul rand, edilul Capitalei sustine ca salariatii RADET ca nu vor resimti nici ei aceasta schimbare, nu se vor face disponibilizari, ci intregul personal angajat va fi preluat de noul operator.

“Subliniez inca o data ca falimentul RADET nu inseamna intreruperea furnizarii agentului termic catre populatie, asa cum deja se vehiculeaza in mod eronat in spatiul public. Noua companie va prelua toate aceste servicii si va continua investitiile in modernizarea sistemului de termoficare din Bucuresti, care, timp de aproape trei decenii, nu a reprezentat o prioritate pentru administratiile anterioare”.

Reamintim ca Primaria Capitalei a inceput, in actualul mandat, primele investitii majore in reteaua de termoficare a orasului, dupa o perioada de peste 7 ani marcata de lipsa oricaror investitii sau lucrari in sistem. Este vorba despre o retea care si-a depasit de peste 2 ori durata de viata, 80% din aceasta fiind veche de peste 50 de ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 + nine =