RADET anunta ca va deschide 52 de santiere succesive pentru repararea unor conducte

conducte

RADET anunta ca a fost finalizata procedura de achizitie pentru lucrarile de interventie de prima urgenta si au fost semnate acordurile – cadru prin care se vor organiza succesiv 52 de santiere in mai multe zone din Municipiul Bucuresti.

Aceste lucrari au in vedere repararea portiunilor de conducte in zonele in care s-au produs 70-80% dintre avariile de anul trecut. Valoarea acordurilor – cadru este de aproximativ 76 de milioane de lei (fara TVA).

“In aceasta saptamana (saptamana trecuta -n.r.) au fost finalizate primele 10 lucrari din planul anual de modernizare a retelelor de termoficare. Acestea au fost realizate in principalele zone in care cetatenii au resimtit disconfort in sezonul anterior de incalzire, respectiv: Bulevardul Theodor Pallady, strada Petre Ispirescu, strada Moinesti, strada Ion Berindei, Piata Constitutiei, strada Razoare, statia de metrou Pacii, Soseaua Virtutii (zona strandului Ciurel), Soseaua Pantelimon si strada Lizeanu.”, se arata intr-un comunicat de presa al regiei.

Potrivit RADET, in paralel cu lucrarile de modernizare, continua lucrarile de investitii, fiind montate pana in prezent, dupa o perioada de pauza de peste zece ani, un numar de 50 de vane de sectorizare cu actionare electrica, din totalul celor 100 preconizate a fi montate in acest an.

Regia mai precizeaza ca din cele 800 de vane existente in reateaua primara, 200 necesita a fi schimbate in regimde urgenta.

“Vanele vor permite pe viitor oprirea unor segmente mult mai mici de instalatie, exact pe portiunea afectata, in cazul aparitiei unor avarii. Totodata, echipele RADET continua si lucrarile de montare a compensatorilor. Aceste piese previn, de foarte multe ori avariile, deoarece preiau dilatarea conductelor si, datorita lor, tevile nu se mai sparg. La fiecare interventie de montare a vanelor si a compensatorilor sunt schimbate si segmentele de teava afectate.”, se mai arata in anuntul regiei.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one + seven =