RATB ar putea fi transformata din Regie Autonoma in societate pe actiuni. Schimbarea va fi votata maine in CGMB

RATB

Primaria Capitalei va supune votului, maine, in cadrul sedintei Consiliului General al Capitalei, proiectul de Hotarare prin care RATB va fi transformata din Regie Autonoma in Societate pe Actiuni. Daca proiectul va fi aprobat, RATB se va numi, de maine, Societatea de Transport Bucuresti S.A..

Potrivit proiectului, actionarii vor fi Primaria Capitalei, prin Consiliul General, si judetul Ilfov, prin Consiliul Judetean, va avea un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar personalul RATB va fi preluat si reincadrat pe aceleasi functii, potrivit news.ro, citat de Hotnews.

In expunerea de motive care insoteste Proiectul de Hotarare, se arata ca prin transformarea in societate pe actiuni a RATB “se vor asigura conditiile pentru o functionare mai eficienta, mai economica, cu o marja de profitabilitte si cu posibilitatea de participare la licitatii si de accesare a fondurilor europene”.

Ramane de vazut, bineinteles, care vor fi efectele concrete ale acestei reorganizari a regiei de transport. Se va circula mai bine pe traseele noii Societati de transport, vorm avea conditii de calatorie mai civilizate, vor fi achizitionate, pana la urma autobuzele, troleibuzele si tramvaiele mult promise?

Vom reveni cu detalii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × 1 =