Jignitor: Primaria Capitalei va face reabilitarea a 15 imobile in Sectorul 4 si a 101 imobile in Sectorul 3

Primaria Sectorului 4

Din cand in cand, mai vin si vesti bune de la Primaria Capitalei. Dar, ca de obicei, informatiile sunt incomplete, iar deciziile par a fi discriminatorii. Pe scurt, Primaria Capitalei va incepe reabilitarea termica in regie proprie a 15 imobile din Sectorul 4, in urma aprobarii, in Consiliul General de ieri, a proiectului despre care scriam si noi in urma cu ceva timp.

Primaria Capitalei va incepe reabilitarea termica in regie proprie a 15 imobile din Sectorul 4. Aceasta este vestea buna. Vestea mai putin buna este ca, din nou, Sectorul 4 pare mai putin important pentru primaria Generala, asta in conditiile in care numarul imobilelor care urmeaza sa fie reabilitate de catre Municipalitate, si nu de catre primaria de sector, este cel mai mic, raportat la ceilalti beneficiari, cum ar fi sectorul 3 sau sectorul 6. Cifrele publicate pe pagina de Facebook  a primariei Capitalei vorbesc de la sine…

Conform hotararilor aprobate pentru fiecare sector in parte, sumele sunt repartizate astfel:

  • Sectorul 3 – 101 blocuri, valoare totala cca 32 milioane euro
  • Sectorul 4 – 15 blocuri, valoare totala cca 7 milioane euro
  • Sectorul 6 – 16 blocuri, valoare totala cca 8 milioane euro

Care este ratiunea pentru care tot sectorul 3 primeste o asemenea finantare, 32 de milioane de euro, iar sectorul 4, doar 7 milioane de euro, ne scapa. Si spunem asta in conditiile in care Gabriela Firea, primarul general, vorbeste tocmai despre diferentele mari dintre sectoarele Bucurestiului in ceea ce priveste reabilitarea si nevoia de “compensare a neajunsurilor”.

Iata ce spune edilul: “Reabilitarea termica a blocurilor este un proces care nu s-a desfasurat uniform in toate sectoarele, inregistrandu-se diferente mari intre acestea, diferente care au la baza cauze obiective, in special de ordin bugetar. Prin urmare, Primaria Generala doreste sa compenseze aceste neajunsuri, din dorința de a asigura cetatenilor tratament egal, indiferent in ce sector locuiesc.”

Gabriela Firea adauga, totusi, ca proiectele care au fost votate ieri in Consiliul General reprezinta o prima etapa (132 blocuri) din programul pentru reabilitarea termica a blocurilor  (total 132 blocuri) initiat in luna martie de Primaria Capitalei.

Potrivit schemei de finantare, municipalitatea va asigura 80% din fondurile necesare din bugetul propriu sau din alte surse atrase, in timp ce in sarcina asociatiilor de proprietari raman restul de 20%.

Sursa: PMB

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three + 1 =