Primarul sectorului 4 organizeaza REFERENDUM pe tema construirii in sectorul 4 a unui incinerator de deseuri!

incinerator

La doar o zi dupa ce Gabriela Firea a anuntat construirea, in sectorul 4 – in zona CET Progresul, a unui incinerator de deseuri de mare capacitate, priamarul Daniel Baluta vine cu un anunt foarte important pentru toti locuitori sectorului: va organiza un referendum pe aceasta tema, iar locuitorii vor decide daca proiectul este oportun sau nu!

Potrivit unul comunicat de presa dat publicitatii astazi de Primaria Sectorului 4, procedurile pentru organizarea referendumului vor incepe peste doar cateva zile (septembrie), iar locuitorii vor putea hotari astfel daca incineratorul va fi construit sau nu in sectorul 4. Mai mult, primarul spune, in comunicatul de presa, ca va solicita consultarea cetatenilor si in judetul Ilfov, in toate localitatile care se invecineaza cu sectorul 4.

Va prezentam in continuare, integral, comunicatul de presa al autoritatii locale:

“Urmare a adoptării de către Consiliul General al Municipiului București a hotărârii privind construcția în Sectorul 4 a stației de distrugere a deșeurilor municipale, Primăria Sectorului 4 face următoarele precizări:

Sectorul 4 susține toate investițiile publice de anvergură, mai ales cele derulate cu bani europeni. În cauza de față, discutăm despre un proiect în valoare totală de 600 de miloane de lei, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), necesar pentru dezvoltarea orașului și totodată obligatoriu în procesul de management al deșeurilor. 

Dincolo de poziția firească a consilierilor locali, a consilierilor generali sau a primarilor din Capitală, singurii care pot să decidă sunt cetățenii. De aceea, primarul Daniel Băluță a hotărât demararea procedurilor necesare pentru organizarea unui referendum local în Sectorul 4 privind acest subiect extrem de important. 

„Decizia e numai a oamenilor! Da, trebuie să punem în aplicare directivele europene în privința managementului deșeurilor. Da, municipalitatea trebuie să caute soluții tehnice pentru a gestiona în mod corect acest aspect deosebit de important pentru sănătatea familiilor noastre. Da, investițiile în acest domeniu sunt obligatorii! Dincolo de toate acestea însă, oamenii sunt cei care trebuie să decidă în cunoștință de cauză ce este bine pentru ei. De aceea, în cursul lunii septembrie, voi începe procedurile pentru declanșarea unui referendum local în urma căruia comunitatea noastră să decidă în privința amenajării în Sectorul 4 a stației de distrugere a deșeurilor ce nu pot fi valorificate. De asemenea, voi solicita Consiliului Județean Ilfov să declanșeze același fel de procedură și în localitățile învecinate cu Sectorul 4: Jilava, Berceni și Popești Leordeni, pentru că orice se întâmplă la noi, este important și pentru ei”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.”

Va reamintim ca, ieri, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat planul de construire a unui incinerator de deseuri gigant, chiar in Sectorul 4 al Capitalei. Valoarea totala a investitiei s-ar ridica la 146,5 milioane de euro, urmand sa se construiasca pana in anul 2022. Incineratorul ar urma sa arda toate acele deseuri ramase in gropile de gunoi din jurul Bucurestiului, dupa ce s-a facut sortarea deseurilor reciclabile.

MAI MULTE DETALII DESPRE PROIECTUL PRIMARIEI CAPITALEI GASITI IN ARTICOLUL NOSTRU DE IERI

1 Comment

  1. Maria

    august 30, 2019 at 12:10 am

    Gabriela Firea sa il puna la ea in sector, sau daca locuieste in afara Bucurestiului… la ea in sat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × five =