Vom avea încă 100 de noi puncte de reîncărcare a mașinilor electrice în Sectorul 4

stații de reîncărcare

Primăria Sectorului 4 anunță că va instala, în curând, încă 50 de stații de reîncărcare pentru mașinile electrice, fiecare cu câte două puncte de reîncărcare.

Noile stații vor fi instalate, cu precădere, în parcările publice de pe raza teritorială a Sectorului 4. În urma acestei investiții, comunitatea va avea acces la un sistem ce va permite încărcarea a aproximativ 100 de autovehicule electrice, în același timp. Și, apropo de investiție, implementarea noilor stații costă 10 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al administrației locale.

Proiectul este unul destul de important, mai ales dacă ne gândim că din 2018 și până în acest moment, în Sectorul 4 au fost montate și funcționeaza 26 de stații de reîncărcare pentru autovehiculele electrice (acestea ofera și ele câte două puncte de reîncărcare).

„Totodată, noile aparate, a căror montare va începe în următoarea perioadă, sunt de ultimă generație și le vor oferi posibilitatea proprietarilor de mașini hybrid sau electrice să acceseze cele mai potrivite programe pentru autoturismele detinute, începând cu încărcări lente și terminând cu sistemul ”fast charge” care presupune încărcarea bateriei în doar 10 minute, în funcție de specificațiile tehnice ale acesteia.

De asemenea, stațiile vor fi echipate cu un sistem de stocare a energiei în baterii pentru a preîntâmpina căderile de tensiune din zonă și menținerea echilibrată a curentului pe toată durata încărcării. În plus, toate locațiile stațiilor din Sectorul 4 vor fi incluse într-o aplicație, astfel încât utilizatorii să poată afla în timp real care este cel mai apropiat punct de încărcare, precum și o estimare a timpului necesar reîncărcării.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − thirteen =