Risca bucurestenii sa ramana fara apa calda? Schimb de replici intre ELCEN si Primaria Capitalei

ELCEN

Reprezentantii Electrocentrale Bucuresti SA (ELCEN) trag un semnal de alarma cu privire la situatia critica din sistemul de termoficare. In acelasi timp, Primaria Capitalei afirma ca furnizarea de apa calda se va desfasura normal.

“Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) nu si-a respectat obligatiile de plata stipulate in OG 36/2006 privind plata subventiei aferente energiei termice livrate catre populatie si nu a efectuat nici pana in prezent plata sumelor prevazute pentru luna ianuarie. Acest fapt conduce automat la oprirea tuturor instalatiilor utilizate de ELCEN pentru producerea energiei termice, distribuita ulterior de RADET catre utilizatorii finali (cetateni, scoli, gradinite, agenti economici)”, se arata intr-un comunicat al Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN.

De cealalta parte, Primaria Capitalei se apara, dand asigurari ca procesul de furnizare a apei calde se va desfasura normal, fara a fi pus in pericol de actuala situatie juridica a RADET.

“Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice are absolut toate facturile de la ELCEN in termen, nu exista factura a carei scadenta sa fie depasita. Subliniez, pentru a clarifica situatia existenta si pentru ca populatia sa nu aiba motiv de ingrijorare, ca toate sumele datorate in prezent sunt facturi curente”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − 7 =