REVISTA PRESEI 10 IULIE: Începe șantierul de la Unirii; caniculă greu de suportat în București; Admitere liceu 2024; Scumpirea salubrizării în sectorul 4

sectorul 4

REVISTA PRESEI 10 IULIE – cele mai importante subiecte ale zilei: Începe șantierul de la Unirii; caniculă greu de suportat în București; Admitere liceu 2024; Scumpirea salubrizării în sectorul 4

NAȚIONAL: Spațiu comercial demolat pentru amenajarea de spații verzi, în sectorul 4 / Pe Strada Padeșu nr. 1, din Sectorul 4, se afla un spațiu comercial degradat, amplasat atât pe domeniul public, cât și pe domeniul privat. Un loc total inestetic și neigienic. Mai ales că, după spusele unor martori, acolo își aveau culcușul și unii oameni ai străzii! Polițiștii locali ai Sectorului 4, din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, au efectuat toate demersurile legale pentru demolarea acestui spațiu comercial, care era o construcție cu caracter provizoriu.

BULETIN DE BUCURESTI: Sector 4 – Tariful pentru gunoi ar urma să se scumpească. Creșterea va fi de aproximativ 20% / Primăria Sectorului 4 vrea să mărească tarifele pentru salubrizare. Proiectul de hotărâre ar urma să fie în Tarifele aprobat în ședința Consiliului Local de astăzi. Această scumpire vine la jumătate de an de când tarifele pentru salubrizare s-au dublat.

B365: Fabrica Pepsi de la Popești-Leordeni își dublează capacitatea de producție, deci apar noi locuri de muncă în zonă / Noua aripă industrială automatizată va consolida astfel capacitatea de producție și depozitare a companiei pentru întreaga zonă din Europa Centrală și de Sud-Est. În prezent, fabrica din Popești-Leordeni deservește următoarele țări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia și Slovacia.

B365: Începe și marele șantier de la Unirii / Va fi, fără îndoială, cea mai mare lucrare de reabilitare din București din ultimele decenii. Surse din administrația centrală spun, pentru Gândul, că pregătirile pentru lucrări sunt pe ultima sută de metri.  Săptămâna a început cu ultima trasare a Planșeului de la Unirii, iar la sfârșitul lunii acesteia se va face prima dezvelire structurii de beton

LIBERTATEA: 39 de grade în București / În Capitală, vremea va fi în continuare caniculară și disconfortul termic accentuat, precizează ANM, care a emis o prognoză specială valabilă până vineri, 12 iulie, la ora 10.00. „Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade și cea minimă nu va coborî sub pragul unei nopți tropicale și va fi de 20…23 de grade”, precizează meteorologii.

OBSERVATOR: Admitere liceu 2024. Ierarhia elevilor pe județe și în București, publicată astăzi de ministerul Educației / Admiterea la liceu 2024. Ministerul Educației publică miercuri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro ierarhia pe județe și în București a absolvenţilor claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2024 și vor să se înscrie la liceu. Completarea fişelor de înscriere începe joi, 11 iulie. Repartizarea computerizată este programată pentru 24 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven + ten =