Revista presei 12 iulie 2022: despre recordurile inflației din România, despre sistemul medical dezumanizat, despre primul laborator de extragere a cocainei din România și despre surprizele meteo neplăcute care ne așteaptă

revista presei

Pro TV scrie despre rata inflației, care a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, iar Libertatea atrage atenția asupra unui caz incredibil: un copil de 3 ani internat în secția de arși a spitalului Grigore Alexandrescu, doarme pe podeaua salonului din cauza căldurii insuportabile. De la Digi 24 aflăm că a fost descoperit primul laborator de extragere a cocainei din România, în timp ce Observatorul Antenei 1 anunță un val de căldură extremă în Europa.

Știrile ProTV: Inflația a ajuns la 15,1%, în iunie. Preţurile au crescut cu 0,8% în iunie, comparativ cu luna mai 2022 / Preţurile de consum în luna iunie 2022 comparativ cu luna mai 2022 au crescut cu 0,8%. Rata inflaţiei de la începutul anului (iunie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 10,0%. Rata anuală a inflaţiei în luna iunie 2022 comparativ cu luna iunie 2021 este 15,1%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (iulie 2021 – iunie 2022) faţă de precedentele 12 luni (iulie 2020 – iunie 2021) este 9,3%”, se arată în comunicatul INS.

DIGI24: A fost descoperit primul laborator de extragere a cocainei din România. Din grupare făceau parte români, israelieni și columbieni / Anchetatorii au descoperit în Bihor primul laborator de extragere secundară a cocainei. O grupare a închiriat o cabană în afara zonelor locuite din Bihor, iar acolo extrăgeau, pe cale chimică, cocaina. Valoarea cocainei descoperite este de 200.000 de euro. Polițiștii și procurorii au început să supravegheze gruparea din iunie, când membrii grupării infracționale au organizat acest laborator, primul descoperit în România.

LIBERTATEA: La 700 de metri de Guvern, un copil de 3 ani, internat în secția de arși, doarme pe podeaua salonului din cauza căldurii insuportabile. Manager: „În România, vara e cald” / Secția de arși a Spitalului de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, de lângă Piața Victoriei, este nou construită, în 2006. „Asta ridică o problemă uriașă: cum să faci în 2006 un proiect fără sistem centralizat de aer condiționat? Chiar dacă ne pică banii din cer, actualii oameni care conduc sănătatea din România nu vor schimba nimic”, spune unul dintre medicii din spital, care e la curent cu situația copilului.

OBSERVATORNEWS: Val de căldură extremă în Europa: Temperaturile au ajuns în Spania la 42 de grade, în sudul Franţei, la 38 de grade, iar la Londra, la 32 de grade / Un nou val de căldură extremă cuprinde Europa. În mai multe ţări sunt în vigoare avertismente de caniculă iar în vestul continentului temperatura s-a situat deja, ieri, cu mult peste cea normală. În Spania s-au atins 42 de grade, în sudul Franţei, 38 de grade iar la Londra, 32 de grade, valoare foarte ridicată pentru Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 − 1 =