Revista presei 23 iulie: Stare de alerta in sectorul 1; Mersul la mall, doar cu vaccin; Riscam iar sa ramanem fara apa calda; Alerta West Nile in Bucuresti; Previziuni despre pandemie

Revista Presei

Revista presei 23 iulie: Stare de alerta in sectorul 1; Mersul la mall, doar cu vaccin; Riscam iar sa ramanem fara apa calda;  Alerta West Nile in Bucuresti; Previziuni despre pandemie.

Agerpres: Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anuntat, vineri, ca a transmis catre Comitetul local pentru situatii de urgenta acordul pentru declararea starii de alerta in Sectorul 1 in privinta neridicarii deseurilor. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Sectorului 1 a solicitat declararea starii de alerta pe o perioada de 30 de zile. Potrivit Primariei Sectorului 1, cererea a avut la baza o analiza de risc fundamentata pe un raport al Compartimentului Protectia Mediului din cadrul Politiei Locale si pe o nota privind deficientele activitatilor de curatenie stradala realizata de Directia de Utilitati Publice, Salubrizare si Protectia Mediului.

Libertatea: Guvernul ia in calcul ca mersul la mall in weekend sa fie conditionat de vaccinare. Dan Barna a confirmat vineri, intr-o declaratie de presa, ca in interiorul coalitiei sunt pregatite masuri pentru a stimula populatia sa se vaccineze impotriva Covid-19, in conditiile in care numarul de doritori a scazut constant in ultimele saptamani. Una din masurile ce ar putea fi aprobata este ca „mersul la mall in weekend sa fie conditionat de vaccinare”, potrivit vicepremierului.

Adevarul: Bucurestiul risca sa ramana fara apa calda si caldura ca urmare a situatiei Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), principalul producator de energie termica pentru sistemul centralizat de incalzire al Capitalei. ELCEN, aflata in reorganizare judiciara, a solicitat Termoenergetica plata sumelor restante catre companie, care la jumatatea lunii iulie se ridicau la peste 379 de milioane de lei.

B365: Institutul Cantacuzino a confirmat inca de joi seara prezenta virusului West Nile in Bucuresti, in mai multe zone din centrul Capitalei. Se pare ca nu este de gluma cu aceasta avertizare, mai ales ca vorbim de un virus periculos transmis de tantari, care, daca nu este tratat la timp, poate duce la o moarte sigura.

Cotidianul: Cate cazuri de COVID am putea avea in septembrie! Numarul cazurilor de coronavirus este in crestere in ultimele doua saptamani, mai ales in randul tinerilor, a spus Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare la Digi24. Acesta a avertizat ca numarul cazurilor zilnice ar putea depasi 1.500 la jumatatea lunii septembrie, daca nu se vor vaccina mai multi oameni.

Digi24: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabila in intervalul 26 iulie – 23 august. Meteorologii anunta ca in urmatoarele patru saptamani temperaturile vor fi ridicate in toata tara, in special in sud si in vest, iar precipitatii vor aparea indeosebi in zonele din nordul tarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × three =