Revista Presei 30 August – PMB nu are bani pentru ELCEN; septembrie ar putea aduce peste 2.000 de cazuri de covid pe zi; bautura bio, retrasa din magazine si alte subiecte la zi!

revista presei

Revista Presei 30 August – PMB nu are bani pentru ELCEN; septembrie ar putea aduce peste 2.000 de cazuri de covid pe zi; bautura bio, retrasa din magazine si alte subiecte la zi!

ObservatorNews.ro: Nicusor Dan, intrebat cum va face rost Primaria de bani pentru achizitia ELCEN: Nu vor exista bani daca Guvernul nu ne ajuta

Intrebat cum va face rost Primaria de bani ca sa achizitioneze ELCEN, dat fiind ca preluarea Electrocentrale Bucuresti de catre Primaria Capitalei va fi supusa votului consilierilor generali in sedinta pe 1 septembrie, Nicusor Dan a afirmat: ”Va spun foarte direct, nu exista banii astia acum si nu vor exista daca Guvernul nu ne ajuta. Nu cerem bani de la Guvern, cerem numai sa ne extinda limita de indatorare, pentru ca Bucurestiul, spre deosebire de capitalele europene, este un oras foarte, foarte putin indatorat. Deci banii acestia nu exista acum, speram ca Guvernul sa inteleaga problema si sa ne ajute ca sa avem niste bani cu care sa platim prima transa.

Stirile Pro TV: Valeriu Gheorghita: ”La jumatatea lunii septembrie ne asteptam sa avem peste 2.000 de cazuri zilnice de Covid-19”

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a anuntat ca la jumatatea lunii septembrie autoritatile se asteapta ca in Romania sa se inregistreze peste 2.000 de cazuri zilnice, in loc de 1.500 – 1.600, cat estimau initial.

B365.ro: Patru lanturi de magazine retrag o bautura BIO. Loturi contaminate cu oxid de etilena

Marile lanturi de magazine Carrefour, Metro, Auchan si Selgros retrag produsul aflat sub marca Alpro, si anume Alpro Cocos BIO, 1L, din cauza prezentei oxidului de etilena. Oxidul de etilena este o substanta cancerigena care, in cantitati mari, poate provoca probleme grave de sanatate. De asemenea, oxidul de etilena este o substanta interzisa in Uniunea Europeana.

Supermarket

Digi24.ro: Nicusor Dan, intrebat daca resimte efectul scumpirilor la utilitati: In familia mea se ocupa sotia

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, nu a putut spune in ce masura sesizeaza scumpirile din ultima perioada, argumentand ca sotia lui se ocupa de facturi. El a spus ca urmeaza sa aiba loc discutii legat de pretul caldurii in aceasta iarna si ca, momentan, nu are date in acest sens.

TVR: Scoala incepe tot in pandemie. Miercuri, ministrii Educatiei si Sanatatii vor semna protocolul pentru deschiderea scolilor pe 13 septembrie. Cum se schimba regulile

Inceputul scolii se suprapune si in acest an pe o crestere accelerata a infecatorilor cu coronavirus. Vaccinarea insa schimba regulile. Medicii si asistentele nu vor mai fi la intrare in scoli, dispar si panourile dintre banci, iar elevii vor putea interactiona mai usor. Cei vaccinati ar putea ramane la cursuri permanent, iar scoala online ramane doar o solutie de avarie. Miercuri, ministrii Sanatatii si Educatiei si-au propus sa semneze protocolul cu noile reguli. Chiar daca unele vor fi contestate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen + eighteen =