Revista presei 4 Februarie 2025
B365 scrie că bucureștenii care au mașini electrice sunt anunțați că pentru a beneficia și pe parcursul acestui an de parcare gratuită pe locurile gestionate de PMB trebuie să înregistrare din nou mașinile. În cazul în care această obligație nu este îndeplinită, șoferii vor fi amendați dacă nu achită taxa de parcare.
Digi24 scrie că 11 persoane au fost reţinute în dosarul Nordis, potrivit anunțului procurorilor DIICOT. Printre acestea aflându-se fosta şefă PSD a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor Laura Vicol şi soţul ei, Vladimir Ciorbă. Acestea vor fi duse la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, alte două persoane sunt anchetate în acest dosar sub control judiciar. În urma percheziţiilor, procurorii au ridicat peste 50 de sisteme informatice şi dispozitive de stocare a datelor, sume de bani, dar şi obiecte de lux, printre care ceasuri, bijuterii şi genţi.
Libertatea a publicat o analiză legată de bugetul pe anul 2025, realizată de mai mulți economiști care atrag atenția că pe parte de venituri vor exista modificări. Cel mai important aspect – vor urma noi taxe, pentru că Veniturile bugetului pe anul 2025 sunt considerate „fanteziste”.
Buletin de București scrie că Primarul Nicușor Dan acuză Guvernul că, prin diminuarea alocărilor bugetare pentru Primăria Generală, blochează șantierul patinoarului Flamaropol, unde au fost îndeplinite toate etapele pentru demararea construcției.
Magistrala M2 se extinde cu 3 stații, anunță primarul Sectorului 4, citat de Observator News. “Da, vom continua proiectul de prelungire a liniei de metrou M2 cu încă 3 stații, până în comuna Berceni. În a doua jumătate a anului vom începe licitația pentru desemnarea executantului”, a transmis Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.
Agerpres scrie că PMB anunță licitație pentru 22 de troleibuze din gama de 12 metri, cu autonomie de minim 20 de kilometri. Primăria Capitalei anunță pe SEAP licitație în vederea achiziționării a 22 de troleibuze din gama de 12 de metri, cu autonomie de minim 20 de kilometri. Valoarea totală estimată a acestora este de 71.500.000 lei. Proiectul este finanțat prin fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. Achiziția vizează crearea unui sistem de transport ‘eficient, integrat, durabil și sigur, proiectat să promoveze dezvoltarea economică și teritorială inclusiv din punct de vedere social și să asigure o calitate ridicată a vieții, prin conservarea mediului înconjurător și a ecosistemului uman’, prevede anunțul.