Revista Presei 7 martie – incepe productia de pastile cu iod; Rompetrol, atacata de hackeri; Cum a schimbat lumea razboiul din Ucraina; Ministrul Energiei: Romania nu va avea probleme de aprovizionare cu gaze naturale

Revista Presei

Adevarul scrie ca Antibiotice Iasi va demara productia de pastile cu iod, acest lucru fiind determinat de posibila amenintare nucleara generata de razboiul din Ucraina. Economica scrie ca Rompetrol a fost vitima unui atac informatic de amploare. Libertatea face o analiza cuprinzatoare asupra modului in care cele 12 zile de razboi din Ucraina au schimbat lumea. B365.ro spune povestea impresionanta a baietelului ucrainean ca a ajuns singur pana la granita cu Slovacia. nu in ultimul rand, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, ne da asigurari, prin intermediul Digi24, ca Romania nu va avea probleme de aprovizionare cu gaze naturale.

ADEVARUL: Antibiotice Iasi va incepe productia de pastile cu iod. Rafila: Este nevoie de maxim 30 de milioane de comprimate

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca Antibiotice Iasi va incepe productia de pastile cu iod, in contextul unei posibile amenintari nucleare generate de razboiul din Ucraina. Potrivit ministrului, compania va produce 2,5 milioane de pastile in 48 de ore, Romania avand nevoie de 30 de milioane de comprimate. In privinta substantei care trebuie furnizata in Romania, Rafila a precizat ca de acest lucru se va ocupa compania.

ECONOMICA: Atac informatic de amploare asupra Rompetrol

Grupul Rompetrol (KazMunaiGas Intrnational) s-a confruntat in aceasta noapte cu un atac informatic complet. Rafinaria Petromidia si reteaua de benzinarii functioneaza normal, dar functionarea cardurilor de carburanti a fost sistata.

LIBERTATEA: 12 zile de razboi. Cum s-a schimbat lumea de cand Rusia a atacat Ucraina

In cele 12 zile de la inceperea invaziei ruse in Ucraina, mii de oameni au murit pe campul de lupta si in orasele ucrainene bombardate. Dar, la nivel global, razboiul afecteaza tot, de la securitatea alimentara, pana la preturile gazelor. A impins in prim-plan schimbari geopolitice majore si a schimbat modul in care functioneaza unele dintre cele mai proeminente institutii ale globului.

B365: Baietelul din Ucraina care a ajuns singur pana la granita. Cu un rucsac, o punga, un pasaport invelit in hartie si-un numar de telefon scris pe mana

Baietelul a venit din orasul Zaporozhye, trecand granita din Ucraina si avand cu el un ghiozdan rosu, o punga de plastic si un pasaport care fusese invelit in hartie. Copilul a fost nevoit sa plece din tara sa singur, deoarece parintii sai nu au putut sa paraseasca Ucraina. Nu se stie exact cum a ajuns pana la granita, deoarece orasul de unde vine este la o distanta de 1.000 de kilometri, dupa cum relateaza CNN.

DIGI24: Virgil Popescu: Nu vom avea probleme cu aprovizionarea de gaze naturale

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, da asigurari ca Romania nu va avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale pentru ca depozitele vor fi pline pentru iarna viitoare. De asemenea, tara noastra va cauta sa isi diversifice producatorii si sursele de aprovizionare cu gaze, spune ministrul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 3 =