Revista presei: Ce a facut noul ministru al Comunicatiilor in public; reportajul Spy News a fost pus la cale de jurnalistii britanici si alte subiecte

Hotnews.ro: Delia Popescu este noul ministru al Comunicatiilor

Aceasta s-a impotrivit public achizitionarii unui sistem informatic scump, ce nu facea decat sa copieze Ghiseul.ro.

“Delia Popescu, noul ministru al Comunicatiilor, a condus din 2014 Agentia care gestiona sisteme precum Ghiseul.ro si SEAP. Ea s-a impotrivit in acest an unui demers anuntat de Ministerul Finantelor, condus de Anca Dragu, de a dezvolta un nou sistem IT pentru plata online cu cardul a tuturor taxelor si impozitelor, sistem ce ar fi preluat functionalitati oferite deja de Ghiseul.ro. “Statul ar trebui sa dovedeasca maturitate in cheltuirea banilor si sa nu duplice functionalitati deja existente”, declara in februarie 2016 Delia Popescu.”

Sursa: hotnews.ro

Agerpres.ro: Jurnalistii britanici au pus la cale reportajul Spy News

Daniel Horodniceanu, procurorul sef al DIICOT, a declarat dupa identificarea persoanelor si armelor din reportaj ca se confirma “scenariul” ca jurnalistii britanici au pus la cale reportajul.

“La aceasta ora, se efectueaza perchezitii in judetele Mures si Bistrita. Au fost identificate persoanele mascate si alte persoane care au colaborat cu acestea. Au fost identificate si ridicate armele. S-a descoperit si autoturismul si se face o cercetare in teren. Vor fi adusi in cursul zilei de astazi pentru a fi audiati la Bucuresti si vom reveni cu amanunte dupa ascultarea lor. Pana la aceasta ora, se confirma ceea ce am preconizat la inceput — un scenariu, care cred ca a fost pus la cale de jurnalistii britanici”, a spus Daniel Horodniceanu intr-o scurta declaratie facuta miercuri la sediul DIICOT.”

Sursa: www.agerpres.ro

Mediafax.ro: Proprietarii imobilelor inchiriate nu declara la ANAF 90% dintre contracte

In anul 2015, in Bucuresti, au fost inregistrate aproximativ 82.000 contracte de inchiriere pentru care ANAF  a incasat mai putin de 10%. Restul nu au fost declarate.

“Internetul este impanzit cu zeci de mii de anunturi de inchiriere a unor vile, apartamente, garsoniere sau camere, in toate zonele Capitalei. Preturile pornesc, in medie de la 230 de euro lunar, dar pot ajunge chiar si la cateva mii de euro. Majoritatea proprietarilor nu inregistreaza insa contractele de inchiriere la ANAF si nici nu declara veniturile obtinute, spun analistii imobiliari.

“Estimez ca undeva la 90% dintre contractele de inchiriere sunt nedeclarate la ANAF. Este un principiu incetatenit de ani de zile. In general, contractele declarate la ANAF sunt cele care au valori mai mari, sunt intre proprietari persoane fizice si persoane juridice, sau facute cu genul de persoane care isi deconteaza chiria. Mentalul colectiv e ceva de genul <<e proprietatea mea, de ce sa mai dau statului bani pentru proprietatea mea?>>”, a declarat pentru MEDIAFAX Vlad Vlasceanu, specialist imobiliar. De cele mai multe ori, chiriasii accepta ca intelegerea cu proprietarul locuintei sa fie doar una verbala sau, cel mult, semneaza un contract ,,de mana”.”

Sursa: www.mediafax.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 − 15 =