Revista presei generaliste 22 noiembrie: ANSVSA anunta controale; Turcan (PNL): “Nu mai sunt bani de pensii”; se schimba codul rutier; Romania, codasa in UE

Revista presei

De la B365 aflam ca e un adevarat razboi in PNL, chiar in ziua in care va fi desemnat oficial nou premier. Asta in contextul in care de pe Economica.net primit vestea ca Romania ramane pe ultimul loc in UE la capitolul “Calitatea vietii”. Numarul deceselor provocate de COVID ar fi fost de 20 de ori mai mic in aceasta toamna, daca rata de vaccinare din Romania ar fi fost la un nivel mai ridicat, anunta Digi24, in timp ce Libertatea afirma ca Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) demareaza controalele de dinainte de Craciun. Nu in ultimul rand, din Adevarul aflam ca soferii care nu respecta legea in trafic ar putea primi amenzi si mai mari.

LIBERTATEA: Actiunile Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) vor demara saptamana aceasta si vor viza, in principal, locurile in care se comercializeaza carnea de porc, a declarat duminica vicepresedintele autoritatii, Mihai Ponea, potrivit Agerpres. Aceste controale demarate de ANSVSA sunt cele pe care autoritatea le face in fiecare an, inainte de sarbatorile de Craciun, peste tot unde se comercializeaza carne de porc.

DIGI24: Numarul deceselor provocate de COVID ar fi fost de 20 de ori mai mic in aceasta toamna, daca rata de vaccinare din Romania ar fi fost la un nivel mai ridicat, a spus la Digi24 Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare. Medicul spera ca proportia celor vaccinati cu cel putin o doza sa ajunga, pana la sarbatori, la 50 la suta, pentru ca din ianuarie, Romania s-ar putea confrunta cu valul 5 al pandemiei.

ADEVARUL: Politia cere pedepse mai mari pentru soferii care incalca legea in trafic. Agentii de la rutiera vor ca in urmatoarele luni sa inaspreasca sanctiunile pentru cei care depasesc limita de viteza si sa introduca noi amenzi pentru cei care sunt agresivi in trafic. Soferii care nu conduc civilizat ar urma sa fie amendati chiar si cu 2.900 de lei, daca Politia reuseste sa schimbe Codul Rutier. Pentru prima data, apare termenul de „conducere agresiva”.

B365: Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, a transmis luni un mesaj colegilor din partid din PNL prin care cere demisia lui Florin Citu si anunta ca nu mai sunt bani de pensii in Romania. Situatia ar putea escalada rapid. Nu mai sunt bani de pensii si alocatii. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a avut luni o iesire extrem de dura printr-un mesaj transmis colegilor de partid. Aceasta spune ca nu mai sunt bani de pensii in Romania si ii cere demisia presedintelui de partid Florin Citu pe care il acuza de minciuna.

ECONOMICA: Romania a urcat o pozitie, pana pe locul 44 din 168 de tari, in clasamentul mondial privind calitatea vietii si bunastarea sociala, dar continua sa ramana pe ultimul loc intre statele membre ale Uniunii Europene, dupa Ungaria si Bulgaria, potrivit studiului Indicele de Progres Social 2021 privind calitatea vietii si bunastarea sociala, realizat de organizatia nonprofit Social Progress Imperative, cu sprijinul Deloitte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen − 9 =