Revista Presei generaliste 5 Noiembrie – Peste 50.000 de decese covid de la inceputul pandemiei in Romania; Cine ii bate obrazul lui Nicusor Dan pentru ca nu s-a vaccinat; povestea Parcului Carol si cine este de vina pentru dezinformarile despre vaccin

Revista presei

Observator scrie despre depasirea pragului de 50.000 de decese COVID de la inceputul pandemiei in Romania. Din Libertatea aflam ca cel mai mare sustinator al lui Nicusor Dan ii transmite: “Vaccineaza-te, frate!”, iar Digi24 ne informeaza in legatura cu revenirea elevilor in banci, incepand chiar de luni. Adevarul a aflat cum au fost manipulati romani sa nu se vaccineze si cine este de vina pentru dezinformare, iar B365 ne invita la o calatorie prin istoria Parcului Carol!

OBSERVATOR: Romania a depasit pragul de 50.000 de decese Covid de la inceputul pandemiei / Romania a depasit pragul de 50.000 de decese Covid de la inceputul pandemiei. In ultimele 24 de ore au fost raportate 483 de decese, dintre care 20 anterioare si 8.268 de cazuri noi. Grupul de Comunicare Strategica anunta vineri, pe baza datelor existente la ora 10.00, ca in ultimele 24 de ore s-au inregistrat peste 8.000 de cazuri noi de COVID-19 si au fost raportate 483 de decese, din care 20 din perioada anterioara.

DIGI24: Elevii revin fizic la ore in scolile unde rata de vaccinare e peste 60%. Cimpeanu: Pana acum sunt 54% din scoli si gradinite / Scoala si gradinita incep, luni, pentru toti copiii, iar orele se vor tine fizic acolo unde rata de vaccinare e mai mare de 60%, a declarat, vineri, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. El a spus ca, potrivit situatiei de saptamana trecuta, rata de vaccinare de peste 60% exista in 54% din scolile si gradinitele din invatamantul de stat si privat.

LIBERTATEA: Primarul Bucurestiului a scos din sarite pe unul dintre marii sai sustinatori: “Nicusor Dan, vaccineaza-te, frate!” / Profesorul de stiinte politice Alina Mungiu-Pippidi il indeamna pe primarul Capitalei sa se imunizeze, dupa ce acesta a recunoscut ca nu are certificat verde. „Faptul ca el intra in primarie desi nu are certificat verde e o forma de promovare a antivaccinului, adica o complicitate cu tabara cea mai primitiva, perfida si criminala de la noi”, scrie Mungiu-Pippidi, in editorialul sau publicat in Romania Curata.

B365: La pas prin Parcul Carol. Povestea „bijuteriei” de pe dealul Filaret / Desi este unul dintre cele mai vechi si mai vizitate parcuri din Bucuresti, istoria Parcului Carol este destul de putin discutata si cunoscuta, mai ales in raport cu importanta pe care a avut-o de-a lungul anilor. Astfel, va invitam sa aflati povestea Parcului Carol, unul dintre cele mai frumoase spatii verzi din Capitala. Colina dealului Filaret gazduieste unul dintre cele mai frumoase si incarcate de istorie parcuri din intregul Bucuresti. Este vorba despre Parcul Carol, un ansamblu in aer liber cu un trecut bogat, care a fost influentat direct atat de perioada monarhiei, cat si de cea comunista.

ADEVARUL: De unde vine refuzul românilor de a se vaccina. Psihiatru: Mass-media sunt de vină / Refuzul romanilor de a se vaccina provine din greselile de comunicare ale autoritatilor, dar si ale mass-media, care nu recurg la metodele potrivite pentru a arata care sunt avantajele vaccinarii, considera specialistii.  Acestia spun ca in cadrul emisiunilor TV ar trebui sa fie invitati mai multi medici, virusologi sau epidemiologi, in care romanii ar avea mai multa incredere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

19 + 7 =