Revista presei: Lacul Vacaresti vizitat de englezi, 4 probe in loc de 2 la examenul auto, cu trenul din Bucuresti in Grecia

mediafax.ro: “Delta dintre blocuri, vizitata de englezi: “Animale si plante uluitoare””. Englezii au venit sa viziteze Delta Vacaresti, iar jurnalistii de la “The Guardian” scriu: “La 30 de minute de mers pe jos din centrul capitalei, parcul urban este înconjurat de un baraj din beton. Spaţiul verde neîmblânzit este izolat de oraş”

“Imaginaţi-vă”, spun jurnaliştii de la The Guardian, în articolul pe care l-au scris după ce au vizitat rezervaţia din Văcăreşti, “Imaginaţi-vă că vedeţi un spaţiu mai mare decât Regent’s Park din Londra, dar neîmblâzit. Atunci când am mers în bazinul de apă gol din mijlocul parcului natural, atmosfera a devenit înfricoşătoare, dar în acelaşi timp a simţit liniştea, acalmia. Barajul de beton şi vegetaţia abundentă ne izolau fonic de zgomotul oraşului Bucureşti.”, scriu englezii.”

Sursa: Mediafax

ziare.com: Examenul pentru permisul auto ar putea sa contina 4 probe in loc de 2

Un proiect propus de deputatul Florin Gheorghe prevede ca examenul pentru permisul auto sa constea in 4 probe, in loc de doua cum este in prezent.

“Pe langa examenul teoretic si cel practic, ar putea fi introduse doua probe suplimentare: condus in poligon si traseu pe timp de noapte.

“Am propus ca probele de examinare pentru obtinerea permisului sa fie atru si nu doua cum sunt in prezent. Astfel, pentru a obtine permisul de conducere, vor fi obligatorii atat proba teoretica, cat si trei probe practice: proba de condus in poligon, proba practica de traseu in localitate si proba practica pe timp de noapte.

Am toata increderea ca si colegii parlamentari vor constientiza faptul ca o asemenea modificare legislativa este un imperativ si ca trebuie sa o adoptam cat mai curand”, a transmis Gheorghe, intr-un comunicat de presa.

Deputatul spune ca prin aceasta modificare vrea reducerea numarului de accidente de circulatie cauzate de slaba pregatire a soferilor.”

Sursa: ziare.com

bucurestifm.ro: Romanii pot calatori in Grecia cu trenul

Incepand de vineri, 17 inie, CFR a introdus in circulatie o noua garnitura care va face legatura intre Bucuresti, Sofia si Salonic.

“Trenul va fi compus din două vagoane de clasa a 2-a, unul de dormit și unul cușetă și va circula o dată pe săptămână, începând de vineri, 17 iunie și până pe 4 septembrie.

Biletele costă între 45 și 58,5 euro.

Cei care vor să beneficieze de călătorii nelimitate în Grecia, într-o anumită perioadă, vor avea la dispoziție tarife speciale.

Biletele pot fi cumpărate din stațiile și agențiile CFR.

Informații suplimentare se pot obține de la numărul de telefon 021/9521 sau de pe site-ul www.cfrcalatori.ro.”

Sursa: bucurestifm.ro

 

1 Comment

  1. raluca

    iunie 16, 2016 at 1:30 pm

    Ar fi foarte interesant sa putem calatori cu trenul pana in Grecia tinand cont ca foarte multi dintre noi mergem acolo in vacanta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three + eighteen =