Revista presei: Ministrul Sanatatii a demisionat, activitatea ambulantelor Puls suspendata, cat valoareaza un vot

agerpres.ro: Ministrul Sanatatii a demisionat astazi

“Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si-a înaintat luni demisia din funcție, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.”

adevarul.ro: Activitatea ambulantelor Puls a fost suspendata pentru o luna in urma unor nereguli serioase

“Puls nu are ambulanţe de urgenţă, defibrilatoarele au baterii descărcate, unele medicamentele sunt expirate Inspectorii DSU au găsit medicamente expirate, fiole de adrenalină expirate folosite pentru proceduri de resucitare, defibrilatoare cu baterii descărcate în urma controlului făcut la sediul Ambulanţei Puls. Reprezentanţii serviciului privat nu au putut spune cine este persona care se ocupă de partea medicală. Astfel, s-a decis suspendarea pe o perioadă de 30 de zile şi aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei.

În urma acestui control, la serviciul de ambulanţă Puls, instituţiile statului, MAI şi Ministerul Sănătăţii, au identificat următoarele: modificarea clasificării ambulanţelor, fără obţinerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanţe funcţionale erau de tip A (destinate doar transportului pacienţilor), celelalte trei ambulanţe de tip B şi C (destinate urgenţelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de intervenţii, inclusiv cele de urgenţă, se făceau cu ambulanţe tip A, care erau incomplet echipate.  au fost identificare medicamente şi materiale sanitare cu termene de valabilitate depăşite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor şi asistenţilor, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit şi fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare.  pe ambulanţele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate. “

gandul.info: “Marea miza a alegerilor locale. Cat valoareaza un vot la Bucuresti si la Botosani”

“61.462.942.941 lei. Aceasta este miza alegerilor locale din iunie. Cele peste 61 de miliarde de lei, sau 15 miliarde de euro, reprezintă veniturile cumulate ale tuturor unităţilor administrative din România – oraşe şi comune, primării şi consilii judeţene în fiecare an.

3.365 este un alt număr pe care e important să îl reţineţi: reprezintă valoarea în lei a unui vot în România. El diferă, desigur, în funcţie de regiune; un vot în Bucureşti valorează 4.500 de lei, în vreme ce unul în Ialomiţa doar 2.800 de lei.

Miza alegerilor locale din iunie este, aşadar, uriaşă: vorbim de zeci de miliarde de euro care trebuiesc administraţi astfel încât rezultatele să nu se lase aşteptate până cu 6 luni înainte de alegerile din 2020.”

“Veţi citi, în paginile următoare, despre coşuri de gunoi de 2.800 de lei şi crizanteme cumpărate cu peste 300 de lei firul; despre cum 35% din gospodăriile României au toalete în curte, în vreme ce media europeană e de 2%; despre faptul că avem acelaşi număr de kilometri asfaltaţi şi de drumuri de ţară. Cel mai important, însă, veţi citi unde se duc cele peste 60 de miliarde de lei care reprezintă bugetul satelor, comunelor şi oraşelor din România.

Ca de obicei, ciclul electoral începe cu întrebarea caragialească „eu cu cine votez?“. Şi tot ca de obicei, această întrebare nu are răspuns; nu că nu ar exista opţiuni, dar eterna promisiune a partidelor cu aducerea „oamenilor noi“ nu pare să se fi materializat nici în 2016.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × 3 =