Revista presei: Pensiile se majoreaza; impozitul pe locuinte se modifica; deficit de 13.000 medici in spitale; mesagerie video de la Google

Revista presei: Pensiile se majoreaza; impozitul pe locuinte se modifica; deficit de 13.000 medici in spitale; mesagerie video de la Google

dcnews.ro: Pensiile se majoreaza de anul acesta. 

Unele pensii se vor recalcula si majora, conform deciziei Guvernului. Primele pensii marite ar pute fi primite chiar din decembrie.

“Vorbim despre persoanele din grupele cu conditii deosebite, I si II, dar si de pensiile de invaliditate si de urmas.”

“De aceste recalculari vor avea parte doar cei care beneficiaza de pensii de dinainte de 2011. Unii dintre ei, mai exact cei care s-au pensionat in perioada 90-95, vor primi chiar din decembrie anul acesta pensii mai mari. Urmatorii, cei din 96 pana in 2001 vor primi din iulie anul viitor pensiile recalculate si cei intre 2001 si 2011, din decembrie anul viitor. Un alt criteriu de care se va tine cont la aceste recalculari este reprezentat de conditiile de munca.”

Sursa: www.dcnews.ro

Profit.ro: Se modifica impozitul pe locuinte odata cu reclasificarea oraselor

Guvernul va reclasifica orasele si comunele si, oadata cu aceste modificari se va schimba si modalitatea de calculare a impozitului pe locuinte.

“Orasele vor fi reclasificate in 7 categorii in functie de statutul administrativ, pozitia geografica, nivelul de dotare, valentele de natura culturala si ecologica, iar comunele vor fi incadrate in 2 categorii, ceea ce va impune si modificarea grilei de calcul al impozitului pe locuinta.”

Sursa: www.profit.ro

hotnews.ro: Exista un deficit de 13.000 medici in spitalele din tara noastra

Multi medici au plecat in strainatate, iar in spitalele din intreaga tara au ramas posturi neacoperite.

“O radiografie a sistemului de Sanatate din Romania arata ca nu exista judet in care sa nu fie posturi libere pentru medici. Unele sunt scoase la concurs chiar si a treia oara, altele sunt acoperite de medicii ramasi prin ture prelungite. Realitatea arata ca mirajul muncii in strainatate a acaparat un sistem care oricum nu era sanatos. Si chiar daca vad dezastrul, autoritatile nu cunosc metodele si nu au parghiile necesare prin care sa opreasca exodul medicilor. “

Sursa: www.hotnews.ro

Agerpres.ro: Un serviciu de mesagerie video a fost lansat de Google

Aplicatia de mesagerie video Duo a fost lansata de Google. Ea concureaza cu Face Time de la Apple, Skype al Microsoft si Messenger de la Facebook.

“Serviciul nu este atat de diferit fata de celelalte versiuni concurente de mesagerie video, insa cei de la Google sustin ca o noutate ar fi aceea ca utilizatorul poate decide daca raspunde sau nu atunci cand este apelat. Functia respectiva este denumita ”cioc, cioc” similar unei sonerii de locuinta. Aplicatia, care a fost anuntata inca din luna mai, functioneaza gratuit pe telefoanele mobile care au instalate sistemul de operare Android sau iOS al Apple. Google sustine ca toate convorbirile sunt criptate, iar rezolutia video a conversatiei se modifica in functie de viteza conexiunii la internet.”

Sursa: www.agerpres.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × one =