Revista Presei: Semaforizare inteligenta pe Giurgiului; RATB devine STB; Tarife RCA, publice

Revista Presei

Semaforizare inteligenta pe Giurgiului

Primaria Capitalei va introduce 58 de intersectii semaforizate din Bucuresti in sistemul de management al traficului, potrivit unui proiect de hotarare aprobat ieri in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), scrie B365.ro. Intersectiile semaforizate care vor fi introduse in sistemul inteligent de management al traficului se afla pe arterele Colentina, Camil Ressu – Theodor Pallady, 13 Septembrie – Bd. Ghencea, Calea Grivitei, Bucureştii Noi, Giurgiului.

RATB devine STB

Bucuresti a aprobat joi transformarea RATB din regie in societate comerciala pe actiuni. Numele noii companii este: Societatea de Transport Bucuresti STB. Aceasta va avea doi actionari: Consiliul General al Municipiului Bucuresti (99,90%) si Consiliul Judetean Ilfov (0,10%), potrivit Hotnews.ro. Societatea de Transport Bucuresti STB SA are ca domeniu principal de activitate “alte transporturi terestre de calatori” si obiect principal de activitate “transporturi urbane, suburbane si metropolitane de calatori”.

Noile tarife la RCA au fost publicate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA), conform prevederilor Legii nr. 132/2017 şi a Normei 22/2017 privind metodologia de calcul a acestora, potrivit unui comunicat al instituţiei de reglementare, citat de catre Realitatea.net. Şoferii sub 30 de ani cu maşini puternice, cu motor de 2.500 cc sau mai mult vor plăti cel puţin 2.739 lei pe an pe asigurarea obligatorie. Pentru maşinile cu motor între 1.600 şi 2.000 cc asigurarea RCA variază între 698 lei şi 1.180 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × one =