Zeci de rable din sectorul 4 vor fi ridicate de primarie

rable

Primaria Sectorului 4 a anuntat ca a demarat, de ieri, o noua etapa de ridicare a rablelor din sectorul 4. Masinile abandonate vizate de primarie acum au devenit, sustin autoritatile, adaposturi pentru oamenii strazii si caini, ascunzatori pentru sobolani sau depozite de gunoi.

Astfel, 50 de rable devenite in timp adevarate focare de infectie vor fi luate de pe strazi, incepand de azi (ieri, 11 octombrie – n.r.), si vor fi depozitate pe un teren de la marginea Capitalei, inchiriat de la REMAT Sud, se arata intr-un comunicat de presa.

Pana si Primaria se plange de birocratie

De ce doar 50 de masini vor fi ridicate, desi mai sunt vreo 250 de astfel de rable abandonate prin sector? Ca de obicei, birocratia este de vina, cei de la primarie afirmand ca procedura legala, incepand cu notificarea proprietarilor si terminand cu operatiunea de ridicare propriu-zisa, este foarte lunga. Concret, procedura poate dura chiar si un an de zile, daca va vine sa credeti…

CITESTE SI: Primaria Sectorului 4 scoate la licitatie masinile abandonate!

Oricum, cel putin din acest punct de vedere autoritatea locala s-a miscat decent: au fost ridicate  aproximativ 800 de masini abandonate din cele cca. 1.100 identificate de la inceputul anului si pana acum.

“Vehiculele abandonate și revendicate care au fost ridicate de pe domeniul public ajung în parcul de mașini, iar Serviciul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 4 poate să facă demersuri pentru casarea lor sau, în urma unei licitații, cele aflate într-o stare bună pot ajunge la un nou proprietar. Acțiunea de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public este una care nu mai suportă niciun fel de amânare. Pe lângă faptul că ocupă degeaba spațiile de parcare, mașinile care au fost sau urmează să fie ridicate au devenit adevărate focare de infecție”, spune primarul Daniel Baluta.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 5 =