Partea buna a pandemiei: digitalizarea administratiei. S-a lansat Registratura Online pentru locuitorii din sectorul 4

registratura online

Poate ca e mult spus “partea buna a pandemiei”, insa digitalizarea administratiei publice locale pare sa se contureze foarte mult in aceasta perioada. Iar asta este un lucru foarte bun, ca poate asa scapam o data pentru totdeauna de celebrul dosar cu sina, de aglomeratia de la ghiseu, de timpul pierdut, de birocratie si consum nervos. Ce ne-a venit sa scriem despre acest subiect? Ei bine, am vazut o informatie importanta pentru toti cei din comunitatea sectorului 4 pe pagina de Facebook a primarului si, cu riscul de a ne face acuza unul si altul ca promovam “realizarile” actulului edil, o publicam si noi. Este vorba despre un anunt privind lansarea unei platforme digitale denumita Registratura Online care ne permite sa obtinem diverse acte si certificate fara a mai face un drum la ghiseul directiei de taxe si impozite.

“Am lansat de curând REGISTRATURA ONLINE și astfel facem împreună un pas important către renunțarea la eternul dosar cu șină.

Fie că doriți un certificat de atestare fiscală, un istoric de rol, ori să radiați o mașină mai veche, puteți să le obțineți online, de acasă ori de la serviciu.

Trebuie doar să intrați pe portalul https://registratura.taxeimpozite4.ro/, iar documentele vă vor fi trimise pe email, semnate și stampilate.

În paralel, colegii mei fac demersurile necesare astfel încât toate instituțiile care v-ar putea cere astfel de documente să vi le accepte, la nevoie, în forma primită online.”, scrie primarul pe pagina de Facebook.

In esenta, Registratura Online va permite, dupa cum ii spune si numele, sa accesati registratura Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale Sector 4 pentru a solicita versiunile digitale ale diverselor cereri, declaratii sau chiar rectificari de date.

Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati documentul respectiv, sa completati datele marcate cu steluta (campuri obligatorii), sa incarcati online (sa atasati) documentele necesare (in format imagine sau PDF), sa bifati cateva casute si sa trimiteti cererea.

Ulterior, veti primi pe mail documentul solicitat si stampilat. Cam asta e tot.

Vedeti mai multe detalii chiar pe site-ul Registratura Online

4 Comments

 1. Apostol Valentin Alexandru

  august 24, 2020 at 12:15 pm

  Buna ziua.Ma numesc Apostol Valentin Alexandru,cu domiciliul in Bucuresti,sect.4,,va rog frumos,o adeverinta,in care sa specifice domiciliile mele,pana in prezent si ca nu sunt si nu am fost proprietar.Nu detin terenuri sau proprietati.Va multumesc frumos.

  • administrator

   august 24, 2020 at 12:22 pm

   Buna ziua,
   In primul rand nu va mai lasati datele personale pe toate site-urile, nu este deloc ok pentru securitatea dvs online (am editat mesajul dvs. si am eliminat adresa). In al doilea rand, ati facut o confuzie. Sectorul4LIVE este un site de stiri nu o institutie, deci nu avem cum sa va dam noi o adeverinta. De ce nu incercati sa luati legatura cu primaria, probabil ca acolo ar trebui sa apelati pentru problema dvs.?
   Va multumim ca ne cititi!

 2. Catalin

  februarie 6, 2021 at 5:50 pm

  Nu inteleg de ce tot complicati aplicatia cu declararea si certifiscatele fiscale auto.Tot timpul in loc sa simplificati aceste procedurj tot timpul nd puneti bete in roate.Acum mai nou vreti si semnatura electronica. CE DRACU NE MAI ASTEAPTA ZILELE URMATOARE CE ALTE ACTE MAI VRETI. Am ajuns sa ne prndem urechile in calculatoare7 Va multumesc din suflet ca m ti facut sa ma roiesc din tara asta plina de HOTI CORUPTI SI PROSTI.

 3. Vio Ganciu

  februarie 24, 2021 at 7:59 pm

  Oare nu poate fi solicitat un certificat fiscal și direct la dv,nu numai online? Sunt oameni care nu au un PC sau nu st,nu se descurcă online. Ce e de făcut Intr o situație ca asta?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen + 3 =